1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Eğirdir Turizmi Masaya Yatırıldı
Eğirdir Turizmi Masaya Yatırıldı

Eğirdir Turizmi Masaya Yatırıldı

Türkiye’nin 4. büyük gölü olan Eğirdir Gölü’nün yer aldığı Eğirdir’in turizm konusundaki yeri ve durumu masaya yatırıldı.

A+A-

Türkiye’nin 4. büyük gölü olan Eğirdir Gölü’nün yer aldığı Eğirdir’in turizm konusundaki yeri ve durumu masaya yatırıldı.

Isparta’nın Eğirdir ilçesinde faaliyet gösteren Eğirdir Girişimci Genç İş Adamları Derneği (EGİAD) 'Eğirdir’in Antalya Turizmi ile Entegrasyonu’ konulu istişare toplantısı düzenledi. Mavi Göl Otel’de gerçekleşen toplantıda turizm adına neler yapılabileceği ve altyapı sorunları gündeme getirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Eğirdir GİAD Başkanı Osman Gök, “Eğirdir bir turizm kenti kimliğinde olmasına ve çevresinde ciddiye alınması gereken potansiyele rağmen henüz arzu edilen noktaya gelmemiştir.” dedi. 10 milyon turistin geldiği Antalya ile Eğirdir’in entegre edilmesi sonrasında Eğirdir’e 500 bine yakın turistin gelebileceğinin altını çizen Osman Gök, “Eğirdir-Antalya yolunun genişletilmesiyle birlikte aradaki mesafe 135 kilometreye kadar düşecektir. Bu yolun genişletilmesiyle birlikte Eğirdir’in Antalya turizmi ile entegre hale gelmesi de kolaylaşacaktır." şeklinde konuştu.

Ege-Akdeniz Bölgesi Genç İşadamları Dernekleri Federasyonu Başkanı Volkan Turgut ise Eğirdir turizm ve ticaretinin canlandırmanın önemli bir kanalının Antalya’ya olan ulaşımı kolaylaştırmakla olabileceğini belirlediklerini dile getirdi.

Eğirdir’de turizm adına çok fazla altyapı sıkıntısı olmadığını vurgulayan Turizm İl Müdürü Abdullah Kılınç, Eğirdir’de daha çok turizm adına faaliyet yapabilecek yeni girişimcilere ihtiyaç olduğunu söyledi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Isparta İl Koordinatörü Ramazan Çelebi ise Turizm iş kolunda yeni iş kuracak girişimcilerden yaşı 40’ın altındakilere yüzde 65’e kadar, yaşı 40 ile 65 arasındakilere ise yüzde 50’ye kadar destek verebileceklerini aktardı.

Toplantıya Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Isparta İl Koordinatörü Ramazan Çelebi, Milli Parklar Burdur Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, Isparta Turizm Müdürü Abdullah Kılınç, Kaymakam Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının başkanları katıldı. CİHAN

Eğirdir turizmi masaya yatırıldı

Eğirdir turizmi masaya yatırıldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.