1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Eğitim Bir-sen'den '10 Milyon İmza Kampanyası'na Destek
Eğitim Bir-senden 10 Milyon İmza Kampanyasına Destek

Eğitim Bir-sen'den '10 Milyon İmza Kampanyası'na Destek

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesi Eğitim Bir-Sen Sendikası Boğazlıyan Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı Salih Ulusoy, kılık-kıyafet yönetmeliği ile ilgili Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Sendikası’nca başlatılan '10 Milyon İmza Kampanyası'na destek verdiklerini.

A+A-

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesi Eğitim Bir-Sen Sendikası Boğazlıyan Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı Salih Ulusoy, kılık-kıyafet yönetmeliği ile ilgili Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Sendikası’nca başlatılan '10 Milyon İmza Kampanyası'na destek verdiklerini söyledi.

Eğitim Bir-Sen Sendikası Boğazlıyan Temsilciliği yönetim kurulu Başkanı Salih Ulusoy, "İster dini inancı gereği, ister yakıştığı için, isterse laf olsun diye ne sebeple olursa olsun, insanın bedenini neyle kapattığını bir başkasından sorması utanç vericidir." dedi.

Başkan Ulusoy, yaptığı açıklamada kılık-kıyafet konusunda insan haklarının çiğnendiğini, vatandaşlar arasında ayrımcılık yapıldığını ve başörtüsü takmak isteyenlere bu hakkın verilmediğini savundu. Bayanlara her konuda pozitif ayrımcılık yapıldığını ileri süren Ulusoy, buna rağmen başörtülülere negatif ayrımcılık yapılmasının akıl almaz, çağdışı, antidemokratik bir uygulama olduğunu kaydetti.

İngiltere’de ilkokullarda bile baş örtüsünün serbest olduğunu vurgulayan Ulusoy, ‘Müslümana gavur eziyeti’ tabirinin bile ötesinde Müslüman’a zulüm yapıldığını öne sürerek, "İster dini inancı gereği, ister yakıştığı için, isterse laf olsun diye ne sebeple olursa olsun, insanın bedenini neyle kapattığını bir başkasından sorması utanç vericidir." dedi.

Bir süre önce okullarda öğrencilere yönelik kılık-kıyafet konusunun 2013-2014 eğitim ve öğretim yılından itibaren serbest olduğunu hatırlatan Ulusoy, kılık-kıyafet konusunda fakir ailelerin sıkıntı yaşayacağının genel bir kanı olduğunu, fakat bu güne kadar edinilen izlenimlere göre zengin ailelerin daha çok rahatsızlık duyduğunu ifade etti. Ulusoy, "Zengin ailelerin çocuğu markalı giyer. Her gün değişik giymek isteyecektir. Onlara nasıl para yetiştireyim tarzındaki sızlanmalarına çokça şahit olunduğunu, fakir ailelerin ise böyle bir problemi olmayacak, aksine zenginlerin bir giyip tekrar giymedikleri bulamayanlara vermeleri halinde fakirler para harcamadan daha kaliteli kıyafetle okula gelebileceğini gördük. Bu kapsamda ‘Özgürlük için 10 Milyon İmza' kampanyası başlatıldı. Kampanya sonucunda toplanacak imzalar Başbakanlığa sunulacak." diye konuştu.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.