1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca hakkında tutuklama talebi!
Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca hakkında tutuklama talebi!

Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca hakkında tutuklama talebi!

14 Aralık operasyonu sonrasında aralarında Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca'nın da olduğu 16 şüpheli, emniyetten adliyeye sevk edildi.

A+A-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘Paralel Yapı’ iddialarına yönelik ‘medya ve polis’ merkezli yürütülen soruşturma kapsamında, 31 şüpheli hakkında gözaltı kararı alınmıştı.

Gözaltı kararı alınan Gazeteci Nuh Gönültaş operasyondan önce yurt dışına kaçarken, gözaltına alınan 30 şüphelinin ise emniyetteki işlemleri tamamlandı.

 

DUMANLI VE KARACA İÇİN TUTUKLAMA TALEBİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde soruşturma savcıları tarafından ifadeleri alınan şüphelilerden Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın da aralarında bulunduğu 12 kişi "tutuklama" 4 kişi ise "adli kontrol" talebiyle mahkemeye sevk edildi.

 

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİLER

Mahkemeye sevk kararı verilen şüpheliler, sabah saatlerinde Eyüp Devlet Hastanesi ve Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler daha sonra Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

 

HİDAYET KARACA'NIN İFADESİ 7 SAAT SÜRDÜ

14 Aralık operasyonunda gözaltına alınan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın ifade verme işlemi tamamlandı. Karaca'nın İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde saat 15.00 sıralarında başlayan savcılık ifadesi yaklaşık 7 saat sürdü.

 

EKREM DUMANLI DA İFADE VERDİ

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın savcılık ifadesi de saat 23.00 sıralarında tamamlandı. Saat 16.30'da başlayan ifade alma süreci 6,5 saat sürdü. Böylece, gözaltındaki tüm şüphelilerin ifadesi alınmış oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.