1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. El İşi Ve Göz Nuru Eserlerini Sergilediler
El İşi Ve Göz Nuru Eserlerini Sergilediler

El İşi Ve Göz Nuru Eserlerini Sergilediler

Kayseri Melikgazi Belediyesi tarafından ilkbahar döneminde açılan hanımlara yönelik meslek edindirme kursları sona erdi.

A+A-

Kayseri Melikgazi Belediyesi tarafından ilkbahar döneminde açılan hanımlara yönelik meslek edindirme kursları sona erdi. Kursiyerler, eğitim süresince el emeği göz nuru eserlerin yer aldığı yıl sonu sergisinde sergiledi. Sonbahar dönemi meslek edindirme kurslarında 1500 kursiyerlere 3 ay boyunca toplam 180 saat üzerinden ders verildi. Sergide toplam 2 bin eser yer aldı.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, halkın, özellikle hanımların beğenisine sunulan eserlerin kursiyerler tarafından yapıldığını ve hepsinin birer Anadolu motifi taşıdığını, dolayısı ile birer sanat eseri olduğunu belirtti. Büyükkılıç, “Melikgazi Belediyesi'nce her yıl ilk ve sonbahar olmak üzere iki dönem meslek edindirme kursları açıyoruz. 17 ayrı semtte kurs merkezimiz mevcuttur. Makrome, kuaförlük, ev tekstili, giyim, takı-tasarım, dikiş, nakış, tekstil boyama, kilim dokuma, Kayseri yemekleri, mutfak, çocuk giyimi gibi branşlar da açılan kurslara ev hanımları büyük ilgi göstermektedir. Ev hanımları bu vesile ile hem boş zamanlarını öğrenerek değerlendirmekte, hem de ev ekonomilerine katkı sağlamaktadırlar.” dedi. Başkan Büyükkılıç, bu tür kurslar ile Anadolu kültür ve sanatının öğretildiğini, gelecek kuşaklara aktarılmasına vesile olduğundan dolayı ise bölgesel kültürün yaygınlaştırıldığını ifade etti.

Melikgazi Kaymakamı Hasan Karahan, İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Öksüzkaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Toymuş, Melikgazi İlçe Milli Eğitim Mustafa Dikmen, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Venhar Pakırdaşı, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve belediye birim müdürleri sergide yer alan eserleri tek tek gezerek bilgi aldılar ve bu güzel eserlerinden dolayı kursiyerleri tebrik ettiler.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.