1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Elazığlı Çiftçi Bayanlar Yarışmada 4. Oldu
Elazığlı Çiftçi Bayanlar Yarışmada 4. Oldu

Elazığlı Çiftçi Bayanlar Yarışmada 4. Oldu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bu yıl 10.su düzenlenen “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” bilgi ve proje yarışmasının bölge finali Gümüşhane’de yapıldı.

A+A-

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bu yıl 10.su düzenlenen “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” bilgi ve proje yarışmasının bölge finali Gümüşhane’de yapıldı.

Gümüşhane Kültür Merkezi'nde düzenlenen yarışmaya Gümüşhane, Malatya, Tokat, Erzurum, Erzincan, Amasya, Sivas, Adıyaman ve Elazığ il birincisi kadın yarışmacılar katıldı.

Yarışma öncesinde açıklamalarda bulunan Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, yarışmanın Gümüşhane’de yapılmış olmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, toplumun temeli olan, çocukların yetiştirilmesinden başlamak suretiyle hep güzel işlerin arkasında bulunan kadınların her türlü konuda toplumun en büyük destekçisi olduğunu söyledi.

Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Irkın ise bu yıl onuncusu düzenlenen yarışmaya dokuz ilin birincilerinin katıldığını, birinciye 3 bin, ikinciye 2 bin, üçüncüye bin lira ve diğer yarışmacılara da 500 liralık para ödülünün verileceğini ve birinci olan ilin Türkiye finalinde bölgeyi temsil edeceğini söyledi.

Yarışma daha sonra Sivas Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Musa Kalebayır, Tokat Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ümit Ok ve Elazığ Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Aydagül Sönmez’den oluşan jürinin başkanlığında yarışmacılara 15 soru yöneltildi. Yarışma sonucunda iller sıralamasında 1. Sivas, 2. Amasya oldu. Yarışmanın 3.’sünü belirlemek için eşit puanla yarışan Elazığ ve Erzurum ili yarışmacılarına 4 altın soru soruldu. Erzurum ve Elazığ mücadelesinde Erzurum 3. olurken Elazığ 4. oldu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.