1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Elbistan Ovası'nda Hasat Heyecanı Yaşanıyor
Elbistan Ovasında Hasat Heyecanı Yaşanıyor

Elbistan Ovası'nda Hasat Heyecanı Yaşanıyor

Kahramanmaraş'ın en büyük, Türkiye'nin ise 4. büyük ovası olan Elbistan Ovası'nda buğdaygil hasadı heyecanı yaşanıyor.

A+A-

Kahramanmaraş'ın en büyük, Türkiye'nin ise 4. büyük ovası olan Elbistan Ovası'nda buğdaygil hasadı heyecanı yaşanıyor. Bu yıl ovanın iyi yağış alması, ve süne probleminin yaşanmaması nedeniyle, ürünün kaliteli ve bol olacağı tahmin ediliyor. Kalitenin fiyata da yansıyacağı, çiftçinin yüzünün bu yıl bir başka güleceği düşünülüyor.

RANDEVULAR ALINMAYA BAŞLADI

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Elbistan Şefliği 1 Temmuz'dan itibaren randevulu sistem için talepleri almayı planlıyor. Hala TMO’da geçen yıldan kalma 2 bin ton dolayında hububat olduğu ifade edilirken bu yılki alımlar için arsa kiralama yöntemi seçildi. TMO alım yaptığı ürünleri, kiraladığı arsalara dökecek. TMO yetkilileri de bölgede bu yıl buğdayda ciddi kalite beklentisi olduğunu dile getiriyor. Bu nedenle fiyatın devletin belirlediği fiyatın üzerine çıkacağı tahmin ediliyor. Randevulu sistem için talepte bulunacak çiftçileri de uyaran TMO yetkilileri, ÇKS belgelerinin güncellenmesi, bankalardan sadece ürün için hesap numarası açılması, SGK’dan Muafiyet Belgesi gerektiği uyarısında bulundu. Bankalardan kart alanların paraları 10 gün, hesap cüzdanı alanların parası ise bir ay içerisinde ödenecek.

ZAHİRE PAZARI ESNAFI BEKLEMEDİ

Zahire pazarındaki esnaf ise biçerdöverlerin tarlaya girmesini ve ürünlerin pazara gelmesini bekliyor. Bazı bölgelerde arpa biçiminin yapıldığını ifade eden Zahireciler Sitesi Kooperatif Başkanı İbrahim Alagöz, fiyat tahminlerini de paylaştı. Alagöz, “Bu yıl rekolte gerçekten çok iyi olacak diye düşünüyoruz. Güzel yağış oldu. Buğday tarlada yeterince beslendi. Şu an bizim fiyat tahminimiz 'sert buğdayda ton başına 650 TL ile 680 TL arasında. Arpa ise 530 TL ile 550 TL arasında olur' diye bekliyoruz." dedi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.