1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Elbistan'da Gümrük Kaçağı Sigaraya Büyük Darbe Vuruldu
Elbistanda Gümrük Kaçağı Sigaraya Büyük Darbe Vuruldu

Elbistan'da Gümrük Kaçağı Sigaraya Büyük Darbe Vuruldu

Gaziantep Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü, son bir yıl içerisinde 100 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirdi.

A+A-

Gaziantep Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü, son bir yıl içerisinde 100 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirdi. Piyasa değeri 200 bin TL olan gümrük kaçağı sigaranın bu kaynaktan beslenen terör örgütüne önemli bir darbe olduğu bildirildi.

Elbistan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Grup Amirliği (KOM) ekiplerinin son 3 yılda yaptıkları çalışmalar Elbistan ve çevresinde gümrük kaçağı sigara işinin oldukça arttığını net bir şekilde ortaya koyuyor. Öyle ki ele geçirilen gümrük kaçağı malzeme sayısında müthiş bir artış yaşandı. 2010 yılında 34 ayrı olayda 16 bin paket sigara ele geçirilirken, 2011 yılında bu rakam çok az bir artışla 18 bin pakete çıktı. 2012 yılında ise tam bir patlama yaşandı. 2012 yılında 93 ayrı kaçakçılık olayı gerçekleşti ve sonucunda 100 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Bu rakamında kaçakçılığı destekleyen terör organlarına maliyetinin 200 bin TL olduğu öğrenildi.

2010 yılı sonu itibariyle sigara kaçakçılığı işiyle uğraşan ve polis tarafından yakalanan kişi sayısı 47 iken bu rakam 2 yıl sonra yani 2012 yılında 127 kişiye çıktı. Tezgâhlarda satışı yapılan ve ucuz olduğu için tercih edilen kaçak sigara Elbistan çapında yüzlerce gencin de sigarayla tanışmasına vesile oldu. Devlet sigara satışında ruhsat sahiplerine 18 yaş sınırı ve perde bulundurma zorunluluğu bile getirirken sokaklarda 5 yaşındaki çocuklar bile sigaraya ulaşabilir hale geldi.

Polise yapılan ihbar oranlarında da belirli bir artış yaşanması bu önemli olayın belki de elle tutulur tek yanı. 2010 yılında kaçakçılıktan dolayı 155 ihbar hattına 39 ihbar yapılırken bu sayı 2012 yılında 70’e çıktı. Güvenlik güçleri kaçakçılıkla mücadele de ihbar mekanizmasının çalışmasının önemine vurgu yapıyor. İhbar sayısındaki artış, piyasaya sürülen kaçak sigara oranının düşürülmesi ve insanların istemeden terör örgütlerine destek vermesinin önüne geçilmesi açısından önem taşıyor.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.