1. HABERLER

  2. TV - SİNEMA

  3. Elçin Sangu'nun dizisi bitince davalık oldu
Elçin Sangunun dizisi bitince davalık oldu

Elçin Sangu'nun dizisi bitince davalık oldu

En sevilen dizilerden Kiralık Aşk'ın başrol oyuncusu Elçin Sangu'nun biten dizisi davalık oldu.

A+A-

Ünlü oyuncu Elçin Sangu "Sevdam Alabora" dizisinin 13 bölümü için 260 bin lira aldı. Ancak dizi dördüncü bölümde yayından kaldırılınca yapımcı 180 bin liranın iadesini istedi

TV dizisi "Kiralık aşk" ile ünlenen oyuncu Elçin Sangu, daha önce yayından kaldırılan "Alabora" dizisi nedeniyle mahkemelik oldu. Genç oyuncu, bölüm başı 20 bin liradan 13 bölüm için 260 bin lira ücreti peşin aldı. Ancak dizi dördüncü bölümden sonra yayından kaldırıldı.

ŞİRKET: 'BEN AVANS VERDİM'

Yapımcı Endemol Medya Şirketi sözleşmede "avans" olarak yazdığı gerekçesiyle ücretin 9 bölüm karşılığı olan 180 bin liranın iadesini istedi. Dizinin yayından kaldırılmasının kendisinden kaynaklanmadığını ve kendisine peşin olarak ödenen ücretin avans olmadığını belirten Sangu ise borçlu olmadığının tespiti için İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı.

180 BİN LİRALIK İCRA TAKİBİ HAZIRLIĞI

Davalı şirketin yakın zamanda aleyhinde 180 bin liralık icra takibi başlatma hazırlığı içinde olduğunu belirten Sangu'nun avukatı, "Sözleşmede avans olarak yazmasına rağmen oyuncuya verilen bu para, avans olarak verilmemiş, bizzat oyuncuyu davalı şirket ile anlaşma imzalamaya ikna etme gayesi ile verilmiştir.

Avans adı altında yapılan ödeme gereği borçlu değildir. Oyuncunun borçlu olmadığının tespitini istiyoruz" dedi. Sangu; "Öyle Bir Geçer Zaman ki" ve "Bir Aşk Hikâyesi" adlı dizilerde de rol almıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.