1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Elektrik faturası yüksek gelenlere müjde
Elektrik faturası yüksek gelenlere müjde

Elektrik faturası yüksek gelenlere müjde

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik faturalarının yüksek gelmesini şirketlerin telafi edeceğini söyledi.

A+A-

Son aylarda bazı elektrik dağıtım şirketlerinin sayaç okuma sürelerini uzatması, elektrik faturalarının yüksek gelmesine neden olmuştu. Gizli zam yapıldığı iddialarını yalanlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, böyle bir şeyin olmadığını açıklamıştı.

Bunu yenileyen Yıldız, "Elektrik fiyatlarına Aralık ve Ocak aylarında açık veya gizli zam yapılmadı. Bundan üç ay, beş ay önce hangi birim fiyattan elektrik ödüyorsak, şimdi ondan ödüyoruz. Vatandaşın cebinden artı bir para çıktı mı? Hayır, artı bir para yok. Önceki ay aynı birim miktarda elektriği kullanmışsa, ona 65 lira ödemişse, yine bu ayda 65 lira ödeyecek. Bundan yana sıkıntı yok. Biz denetlemelerimize devam ediyoruz. Uyarılarımızı yapıyoruz. Her şirketin görevini doğru yapmasını temin ediyoruz."

Taner Yıldız, elektrik dağıtım şirketlerinin faturaları geç kestiklerini ifade ederek, şirketleri bu konuda uyardıklarını bildirdi. Türkiye'de tam 21 dağıtım şirketinin olduğunu hatırlatan Yıldız, "Aralık ayında fatura kesmemişler; biz onları uyardık. Siz Aralık ayında kesmediğiniz faturayı Ocak ayında müşteriye kestiniz. Bu doğru bir şey değil! Her ay kesmeniz lazım. Onlar da bunu telafi edeceklerini söylediler" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.