1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Elektrik kanununa onay çıktı!
Elektrik kanununa onay çıktı!

Elektrik kanununa onay çıktı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, elektrikte vatandaştan kayıp-kaçak bedelinin tahsilini yasal hale getiren, Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’u onayladı.

A+A-

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, kanun yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildi. Yasa ile getirilen düzenlemeler şöyle:

“Teknik ve teknik olmayan kayıp” tanımı çerçevesinde tüketici, kayıp- Kaçak bedelini ödemeye devam edecek. Tarifede öngörülen ödemelerden herhangi birinin yapılmaması halinde, hizmetin durdurulabilmesini de içeren usul ve esaslar EPDK tarafından çıkarılan yönetmelikle düzenlenecek. Dağıtım şirketlerinin tarifelerine esas alınacak kayıplara ilişkin hedef oranlar, bu kayıpları düşürmeyi teşvik edecek şekilde EPDK tarafından belirlenecek.

Nükleer santral projeleri kapsamında yapılması öngörülen tesis ve faaliyetler hakkında, Kıyı Kanunu’nun kıyılar, sahil şeritleri, doldurma ve kurutma yoluyla kazanılan arazilere ilişkin yapı ve yapılaşmaya dair sınırlayıcı hükümleri ile aynı kanunun, “Askeri yasak bölgeler ve güvenlik bölgelerinde veya ülke güvenliği ile doğrudan ilgili, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait harekat ve savunma amaçlı yerlere” ilişkin istisna hükümleri ve Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırılması Hakkında Kanun’un sınırlayıcı hükümleri uygulanmayacak.

Yurtdışı açılımı...

Nükleer enerji üretim tesisleri için alınacak yapı ruhsatı ve diğer mevzuattan kaynaklanan inşaata ilişkin izin, onay, lisans, ruhsat ve benzeri belgeler ile üretim tesisinin kurulacağı sahanın mülkiyet veya kullanım hakkının elde edildiğine ilişkin belgeler, üretim lisansı verilmesinden sonra olmak üzere, kurul tarafından belirlenen süre içinde EPDK’ya sunulacak.
Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, yurt dışında arama yapabilecek.
Enerji Bakanlığı’nın bağlı, ilgili veya ilişkili kurum ve kuruluşlarınınalımları Kamu İhale Kanunu’na (KİK) tabi olmayacak.
Yenilenebilir enerji alanı olarak belirlenen özel mülkler kamulaştırılacak..

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.