1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Elektrik ve doğalgaz fiyatları aynı kalacak
Elektrik ve doğalgaz fiyatları aynı kalacak

Elektrik ve doğalgaz fiyatları aynı kalacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik ve doğalgaz fiyatlarında aynı fiyatlarla devam edeceklerini söyledi.

A+A-

Bakan Yıldız, Kayseri Valiliği'nin şehit ve gazi ailelerine verdiği iftara katıldı. Bakan Yıldız, iftar öncesinde cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda yaptığı değerlendirmesinde, 'Önümüzdeki süreçte göreceğiz hep beraber. Ülkemiz için, bölgemiz için inşallah hayırlı ve güzel sonuçlar olacağına inanıyorum. Hem Kayserimiz hem ülkemiz bu manada üzerine düşeni yapacaktır' ifadesinde bulundu.

Bakan Yıldız, doğalgaz ve elektrik fiyatları konusunda sorulan bir soru üzerine ise, 'Yarın itibariyle artık doğalgaz ve elektrik konusunda bunun da kararını vererek açıklamamız gerekiyor. Bizim maliyetlerimiz çok arttı. Özellikle hem dolar fiyatında döviz fiyatları itibariyle parite arttı TL karşısında hem de ham petrol fiyatları arttı. Özellikle bu Irak'taki siyasi istikrarsızlıklardan kaynaklanan sebepler bizi maliyetlerde bir hayli zorladı. Ama biz inşallah eski fiyatlarımızla devam edeceğiz. Bu fiyatların düşeceğini bekliyoruz. Yoksa maliyetlerimizin zorlandığı çok açık. Ama hem ham petrol fiyatlarının hem de döviz fiyatlarının önümüzdeki günlerde düşeceğini öngörüyoruz. O yüzden elektrik fiyatlarını önümüzdeki 3 ay içinde Temmuz, Ağustos ve Eylül'de, doğalgaz fiyatları da aylık düzenlendiği için Temmuz ayında aynı fiyatlarla devam edeceğiz' diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.