1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Elektrikçi Kılığındaki Tacizci Güvenlik Kamerasında
Elektrikçi Kılığındaki Tacizci Güvenlik Kamerasında

Elektrikçi Kılığındaki Tacizci Güvenlik Kamerasında

İstanbul’da kendisini elektrik idaresi çalışanı olarak tanıtarak girdiği evlerde hırsızlık, gasp ve cinsel istismar suçlarına karıştığı öne sürülen şüpheli, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

A+A-

İstanbul’da kendisini elektrik idaresi çalışanı olarak tanıtarak girdiği evlerde hırsızlık, gasp ve cinsel istismar suçlarına karıştığı öne sürülen şüpheli, sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Aralık ayında 80 yaşındaki Vehbiye Özçelik’i tornovida ile yaralayan kişi olduğu belirlenen Halil Ç.’nin (43), iki küçük kız çocuğuna da cinsel istismarda bulunduğu tespit edildi. Şüpheli Halil Ç.’nin Vehbiye Özçelik’i yaraladıktan sonra kanlar içerisindeki kıyafetleriyle kaçma anı, bölgedeki güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedildi.

İstanbul’un çeşitli ilçelerinde rastgele seçtiği hedeflerde hırsızlık, gasp ve cinsel istismar suçlarına karışan Halil Ç. yakayı ele verdi. Kadıköy'de 7 Haziran günü bir evin kapısını çalan kimliği belirsiz şahıs, elektrik idaresinden geldiğini belirterek girdiği evdeki 15 yaşındaki genç kıza ölüm tehdidiyle cinsel istismarda bulundu. Şüpheli, evde bulduğu ziynet eşyaları ve bir miktar parayı alıp olay yerinden kaçmayı başardı.

Olayla ilgili soruşturmada polis çevredeki güvenlik kameralarını inceleyerek saldırganı tespit etti. Yapılan incelemede görüntülerdeki kişinin 16 Aralık 2012 tarihinde Şişli Feriköy'de elekrikçi olarak girdiği evde Vehbiye Özçelik isimli yaşlı kadını tornavida ile boğazından yaralayan kişi olduğu belirlendi. Şüphelinin görüntüsü çoğaltılarak tüm polis birimlerine dağıtıldı. Kadıköy’deki bir polis ekibi tarafından yolda yürürken tespit edilen şüpheli gözaltına alındı. İsminin Halil Ç. olduğu tespit edilen şüphelinin her iki olayın da faili olduğu belirlendi.

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne Gasp Büro Amirliği’ne getirilen Halil Ç.'nin suç makinesi olduğu ortaya çıktı. Daha önceden 7 kez hırsızlık, bir kez cinsel istismar bir kez de tecavüz suçlamasıyla gözaltına alındığı ortaya çıkan şüphelinin, son 6 ay içinde elektrik idaresinde çalıştığını söyleyerek girdiği Kadıköy ve Bakıröy'deki iki ayrı evde bulunan yaşları 15 ve 16 olan iki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu ayrıca aynı yöntemle kapılarını açtırdığı 4 evde gasp ve yaralama olayları gerçekleştirdiği tespit edildi.

Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Halil Ç., çıkarıdığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. CİHAN

Elektrikçi kılığındaki tacizci güvenlik kamerasında

Elektrikçi kılığındaki tacizci güvenlik kamerasında

Elektrikçi kılığındaki tacizci güvenlik kamerasında

Elektrikçi kılığındaki tacizci güvenlik kamerasında

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.