1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Elitaş, Kooperatif Üyelerinin Sorunlarını Çözdü
Elitaş, Kooperatif Üyelerinin Sorunlarını Çözdü

Elitaş, Kooperatif Üyelerinin Sorunlarını Çözdü

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Bünyan Belediye Evleri olarak bilinen, kooperatif üyelerinin sorunlarını çözdü.

A+A-

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Bünyan Belediye Evleri olarak bilinen, kooperatif üyelerinin sorunlarını çözdü.

Mustafa Elitaş, 13 yıldır süregelen ve 264 üyesi bulunan Bünyan Belediye Evleri mağdurlarının sorunlarını, kurumlarla yaptığı girişimler sonucunda çözüme kavuşturdu. Konu hakkında açıklama yapan Elitaş, "Bu evler için, Vakıflar Bankası'ndan alınan kredi yanlışlıkla belediye adına tahsil edildiğinden dolayı, belediyeden iskan ruhsatı alınamamış. Bu yüzden de 2000 yılında kredi ödemesi başlaması gerekirken, kredi ödemeleri başlatılamamış. Vakıflar Bankası da alacağına mahsuben 5 milyon TL ipotek karşılığı konutlara el koymuş. Bu süreçte borca faiz işleyerek 16 milyona çıkmış. AK Parti Bünyan İlçe Başkanı Savaş Gökçe'de bu konunun çözülmesi ve kooperatif üyelerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için, bir talepte bulundu. Bu talep neticesinde, Vakıflar Bankası Genel Müdürü ile yaptığımız görüşmeler sonucunda, daire başına 60 bin TL ödenmesi gereken borcu, 22 bin TL'ye düşürerek uzun süredir, mağdur olan kooperatif üyelerinin sorunlarını çözmüş olduk. Bu vesile ile üyeler evlerine kavuşmuş oldu. Tüm üyelere hayırlı olsun." dedi.

Bünyan İlçe Başkanı Savaş Gökçe, S.S. Yeşil Bünyan Konut Yapı Kooperatifi Yönetimi ve üyeleri de sorunun çözülmesi için büyük uğraş veren AK Parti Grup Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş'ı makamında ziyaret ederek teşekkürlerini iletti. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.