1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Elmadağ'da Geleneksel Tirit Şenlikleri Yapıldı
Elmadağda Geleneksel Tirit Şenlikleri Yapıldı

Elmadağ'da Geleneksel Tirit Şenlikleri Yapıldı

Ankara’nın Elmadağ ilçesinde 'Geleneksel Eğitim Kültür Bilim ve Tirit Şenlikleri' yapıldı.

A+A-

Ankara’nın Elmadağ ilçesinde 'Geleneksel Eğitim Kültür Bilim ve Tirit Şenlikleri' yapıldı. Oldukça renkli geçen ve dört gün süren şenliklere Elmadağ’lı vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Her günü ayrı etkinliklere sahne olan şenliklerde ilçedeki okullar esnaflar stantlar açarak hem tanıtım hem satış yaptılar. Elmadağ Belediyesinin düzenlediği şenlikte yöresel oyunlar oynandı öğrenciler mini gösteriler sundu şarkılar söylendi. İlçede başlatılan kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere bisiklet hediye edildi.

Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Gazi Şahin, bu yıl ikincisi düzenlenen şenlik için öğrenciler ve kursiyerlerin mükemmel projeler ve eserler hazırladığını söyleyip emeği geçenlere teşekkür etti. Başkan Şahin, "Geleneksel hale getirdiğimiz Bayram Aracı Tirit Festivalimizde de yine stantlarda yöremize ait tarım ürünleri sergileniyor, tüm esnafımıza hayırlı işler diliyorum." dedi.

Elmadağ ilçesine has geleneksel tirit yemeği şenliğe katılanlara ikram edildi. Elmadağlı Tirit ustası Servet usta Elmadağ Tirit yemeğini espirilli bir dille şöyle anlattı: "Şimdi tirit her yörede var ama Elmadağ tiridi her yörede olmaz. Çünkü bizim ekmeğimiz olmadan tirit olmaz. Bizim ekmeğimiz bu, ekmek böyle küçük küçük göründüğüne bakmayın bunun adı sığı dili, namı tavşan öldüren bu ekmek tazeyken tirit olmaz. Bu ekmeği güneşte kuruması lazım. Bu şekilde doğranıp ondan sonra tirit olur. Bu ekmeğin üzerine sıcak sos ve eti döktüğün zaman böyle acılı doğal yöresel baharatlarla tirit o zaman tirit olur. Bizim ekmeğimizin namı tavşan öldüren dedik. Tavşan öldüren namını çoban kardeşimiz sırtında ekmek çantasında bi tane sığırdili ekmeği iile dolaşırken böyle tavşanı yatarken görüyo. Yatağında sopayı yerden almaya üşeniyo ekmeği çıkarıyo böle tabirde hata olmasın tavşana vurunca tozutturuyo. Adı tavşan öldüren ordan kalıyo. Aynı zamanda hanımların elinde bi sopa bu, yani hanımla kavga edersen mutfakta etmiyecen kafanı yarabilir." CİHAN

Elmadağ'da geleneksel tirit şenlikleri yapıldı

Elmadağ'da geleneksel tirit şenlikleri yapıldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.