1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Elsiad, İşadamlarını Termik Santral Yöneticileriyle Buluşturdu
Elsiad, İşadamlarını Termik Santral Yöneticileriyle Buluşturdu

Elsiad, İşadamlarını Termik Santral Yöneticileriyle Buluşturdu

Elbistan Sanayici ve İş Adamları Derneği (ELSİAD), Afşin-Elbistan A ve B Termik Santralleri ile AEL İşletme Müdürlüğü’ndeki iş imkânlarının ve ihale mevzuatlarının anlatıldığı bir toplantı organize etti.

A+A-

Elbistan Sanayici ve İş Adamları Derneği (ELSİAD), Afşin-Elbistan A ve B Termik Santralleri ile AEL İşletme Müdürlüğü’ndeki iş imkânlarının ve ihale mevzuatlarının anlatıldığı bir toplantı organize etti. Esnafların ve işadamlarının katıldığı toplantıda Afşin-Elbistan Linyit İşletmeleri Müdürü Ahmet Yaldız, A Termik Santral Müdürü Faik Sağlam ve B Termik Santral Müdürü İbrahim Şehirlioğlu tarafından çalışmalarla ilgili bilgiler verdil.

Toplantıda konuşan AEL İşletme Müdürü Ahmet Yaldız, Elbistanlı işadamlarına bölgede kurulu bulunan termik santraller ve kömür işletmesinden ekonomik anlamda daha etkin bir şekilde faydalanmaları için ihale mevzuatı, dosya hazırlama konusunda profesyonelleşmeleri çağrısında bulundu. "Biz size iş veremeyiz işi kendiniz alacaksınız?" diyen Yaldız, Santraller ve AEL İşletme Müdürlüğü’nün bütün sorunların çözüm kaynağı olmadığının altını çizdi.

A Termik Santral Müdürü Faik Sağlam da konuşmasında işletmenin bölgeye ekonomik ve sosyal anlamda önemli katkı sunduğunu belirterek, "A Termik Santrali’ni 657 kişi ile çalıştırıyoruz. İşletmemizde 213 de hizmet alım personelimiz bulunuyor. A Termik Santrali’nde çalışan insanların, özellikle dışarıdan gelenlerin bölgeye pek fazla fayda sağlamadığı yönünde eleştiriler duyuyoruz. İşletmemde şuanda büyüklü küçüklü 11 şirket iş yapmaktadır. Bunlar toplamda 771 bin TL aylık istihkakı vardır. Bu şirketlerin bir tanesi haricinde diğer bütün şirketler yereldir. Yabancı dediğimiz şirketin de personelinin yüzde 99,9’u bu bölgenin insanıdır." bilgisini verdi.

Daha sonra söz alan AEL İşletme Müdürü Ahmet Yaldız da bölge sanayisi ile işbirliği yapmaya özen gösterdiklerini vurguladı. Afşin-Elbistan bölgesindeki sanayinin az gelişmiş olmasının santrallerin ve AEL’nin ihtiyacı olan özel malzemelerin bir kısmını teminini imkânsız kıldığını aktaran Yaldız şöyle devam etti:

"Bölgeye yeni kurulan sanayi kuruluşlarının da santrallerle diyalogunun eksik olması, santrallerin ihtiyaçların temininde bu tür problemlerin yaşanmasına sebep olmaktadır. Sanayiciler, santrallerin ve işletmelerin ihtiyaçlarına göre gerekli düzenlemeleri yaparak bu sorunların çözülmesine yardımcı olmalıdır. İşletmemiz tüm bu olumsuzlukların bilincindedir. Biz taleplerimizi öncelikle bölgeden karşılamak için büyük çaba gösteriyoruz. Ancak işletmemiz Kamu İhale Kanunu’nu ve ihale yönetmeliklerine uygun olarak ihtiyaçlarını temin etmek zorundadır. Afşin-Elbistan’da bizlerle ilgili olarak bir bilgi kirliliği var. Doğrudan teminle ilgili olarak 2012 yılı içerisinde Elbistan’dan hangi firmalardan ne alınmış firma bazında isimleri de faturaları da bellidir. Bunu inceleyin. Yüzde 88 oranında Elbistan’dan alım yapmışız. Yüzde 3 Afşin’den, yüzde 9 Kahramanmaraş’tan, geri kalan kısmını da çevre vilayetlerden almışız."

ELSİAD Başkanı Emin Polat ise iş adamlarına çağrıda bulunarak, "Faydalanmak istiyorsak kendimizi geliştirmeliyiz. Dar kalıplardaçalışmamalıyız." ifadesini kullandı.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.