1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Emekli maaşlarına düzenleme
Emekli maaşlarına düzenleme

Emekli maaşlarına düzenleme

Emekli aylıklarındaki azalmalara çözüm için aylık bağlama oranları düzeltilecek.

A+A-

Torba tasarıya ilişkin beklentilerini açıklayan Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emekli aylıklarındaki azalmalara bir çözüm getirilmesi gerektiğini belirterek, "2000 sonrası dönem için tek bir güncelleme katsayısı ve aylık bağlama oranı belirlenmeli, alt sınır aylık da benimsenmelidir" dedi.

3 AYRI HESAP VAR

Sosyal Sigortalar ve Genel sağlık Sigortası Kanunu'nun yürürlüğü ile çalışılan süre uzadıkça, emekli aylıklarında önemli tutarda azalmaların yaşandığına işaret eden Ergün, şunları söyledi:

"Bunun nedenleri incelendiğinde, 2000 öncesi, Ocak 2000-Eylül 2008 ile Ekim 2008 sonrası dönemlere ilişkin 3 ayrı kısmi emekli aylıkları farklı parametrelere göre hesaplanmaktadır. Her 3 dönemde de çalışması olan sigortalılara emekli aylıkları hesaplaması yapılırken, en büyük kayıp 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu dönemindeki çalışmalarda görülmektedir. Uzun süredir kamuoyunun da gündeminde olan emekli aylıklarındaki azalmalara bir çözüm getirilmelidir. 2000 sonrası dönem için tek bir güncelleme katsayısı ve aylık bağlama oranı belirlenmelidir."

PROMOSYON TASARIYA EKLENSİN

Emekliler, banka promosyonu bekliyor. TÜED Başkanı Ergün'den bu konuda da çağrı geldi. Ergün, "Emeklilerin aylık aldıkları bankalarca ödenmesini bekledikleri promosyon sorununu çözecek nitelikte bir hükmün torba tasarıda yer alması da öncelikli taleplerimiz arasındadır" ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.