1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Emeklinin zam hesabı değişti
Emeklinin zam hesabı değişti

Emeklinin zam hesabı değişti

İlk 4 aylık enflasyonun yüzde 4.71 çıkması, emeklilerin zam hesabını değiştirdi. Ekonomistlere göre, maaşlardaki Temmuz artışı yüzde 5-5.5 aralığında olabilir.

A+A-

Emekliler, şimdiden Temmuz zammına kilitlendi. İlk 4 aylık enflasyonun yüzde 4.71 çıkması, zam hesaplarını değiştirdi. Ekonomistler, "Maaşlardaki Temmuz artışı yüzde 5-5.5 olabilir" tahmininde bulundu. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Temmuz'da, bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar zam alacak. İlk 3 aylık enflasyon yüzde 3.03 çıkmıştı. Bu doğrultuda uzmanlar, yılın ilk yarısındaki enflasyonun, bir başka deyişle emeklilerin Temmuz zammının yüzde 4-5 aralığında olacağı öngörüsünde bulunmuştu. İlk 4 aylık enflasyonun yüzde 4.71 çıkması, tahminleri yükseltti. Uzmanlara göre, ilk 6 aylık enflasyon, yani SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammı yüzde 5-5.5 aralığında olabilir.

ENFLASYON FARKI VAR!
Memurlar ve memur emeklileri açısından da enflasyon verileri önem taşıyor. Ocak'ta maaşları yüzde 3 artan memurların ve memur emeklilerinin Temmuz'da enflasyon farkı alıp almayacağını bu veriler gösterecek. Temmuz'da toplu sözleşme çerçevesinde yüzde 3 zam alacak olan memurlar ve memur emeklilerine, eğer yılın ilk yarısındaki enflasyon yüzde 3'ü aşarsa bunun da farkı verilecek. İlk 4 aylık enflasyonun yüzde 4.71 çıkmasıyla enflasyon farkı kesinleşti. Uzmanların tahminleri doğrultusunda 6 aylık enflasyon yüzde 5-5.5 aralığında gerçekleşirse, memurlar ve memur emeklilerine Temmuz'da yüzde 3 zamma ek olarak yüzde 2-2.5 aralığında enflasyon farkı ödenecek. İlk 6 aylık enflasyon yüzde 5.5 çıkarsa, memurların ve memur emeklilerinin Temmuz zammı, yüzde 2.5'lik fark ile birlikte yüzde 5.5'e ulaşacak.

EŞİT ZAM
Enflasyon verileri, SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile memurlar ve memur emeklilerinin eşit zam alacağını da ortaya koydu. İlk 6 aylık enflasyon yüzde 5.5 çıkarsa, SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin Temmuz zammı yüzde 5.5 olacak. Memurlar ve memur emeklileri için de yüzde 2.5 enflasyon farkı oluşacağı için, toplu sözleşmeyle belirlenen yüzde 3'lük zam yüzde 5.5'e ulaşacak. Öte yandan Temmuz'da, maaşı bin 100 liranın altında olan SSK ve Bağ-Kur emeklileri, ayrıca seyyanen zam alacak.

Takvim

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.