1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Emekliye müjde! İntibak geliyor
Emekliye müjde! İntibak geliyor

Emekliye müjde! İntibak geliyor

Hükümet programı emeklilerin yüzünü güldürdü. Emeklilere intibak ve ev müjdesi programa girdi. Düşük maaşlı ve ev sahibi olmayan emekli kalmayacak.

A+A-

64'üncü Hükümet, toplumun tüm kesimleri gibi emeklileri de rahatlatacak düzenlemelere imza atacak. Hükümet'in önceki gün açıkladığı program, büyük heyecan yarattı. İntibak ve ev müjdeleri programda yer aldı.

Programın sosyal ayağına göre; düşük maaşlı ve ev sahibi olmayan emekli kalmayacak. Düşük düzeyde maaş alan emeklilerin gelir seviyesi, alınacak tedbirlerle yükseltilecek. Tüm SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yıllık ilave bin 200 lira verilecek. Bir başka deyişle, maaşlara 100 lira zam yapılacak.

Takvim'in haberine göre, çalışan emekliden kesilen yüzde 10'luk Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisi tamamen kaldırılacak. Emekliler, TOKİ eliyle ev sahibi olacak. 250 liradan başlayan taksit ve 240 aya varan vade imkanıyla, kirada oturan emekliler ev hayaline kavuşacak.

MAKAS DARALACAK

İntibak ve ev müjdelerinin programda yer alması, emeklileri sevindirdi. Düşük maaşların artırılmasıyla, intibak isteyen emekliler muradına erecek. Gelirler artarken, emekliler arasındaki maaş makası daralacak. Düşük ve yüksek emekli maaşları arasındaki fark azalacak.

355 LİRA ZAM GELDİ

Hükümet, düşük maaşlı emekliler için daha önce de pek çok düzenlemeye imza atmıştı. 2000 yılından önce emekli olanlara 355 lirayı bulan intibak artışı yapılırken; geçtiğimiz Temmuz ayında da maaşı bin 100 liranın altında olan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 100 lira ekstra zam verilmişti.

Maaşı bin lira ve altında olanlar 100 lira seyyanen zamdan faydalanırken, bin ile bin 100 lira arasındaki aylıklar da bin 100 liraya tamamlanmıştı. 4 ay önceki ekstra zamdan yararlanan emekliler, önümüzdeki günlerde çıkarılacak yasayla verilecek 100 liralık zammı da alabilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.