1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Emenike Fenerbahçe'den ayrılıyor..
Emenike Fenerbahçeden ayrılıyor..

Emenike Fenerbahçe'den ayrılıyor..

Fenerbahçe'nin golcüsü Emmanuel Emenike, sarı lacivertli kulüple ipleri tamamen kopardı!

A+A-

Sarı-lacivertli ekibin Nijeryalı oyuncusu yakın çevresine dert yandı, "Bizim takımda herkes gol atmaya çalışıyor. Bakın Beşiktaş'ta Demba Ba'ya. Tüm takım ona çalışıyor, gol atması için katkı sağlıyor" ifadesini kullandı, kendisine gelen transfer tekliflerini değerlendireceğini resmen açıkladı.

Fenerbahçe'de Emmanuel Emenike problemi hiç bitmiyor. Sezon başında saha içinde kaptan Emre Belözoğlu ile tartışan, taraftarın kendisine yönelik protestosuna aynı şekilde karşılık veren Nijeryalı yıldız, Kayseri Erciyes karşılaşmasının öncesi ve sonrasında da gündeme oturdu.

Afrika basınına yaptığı açıklamada yanlış yerde oynatıldığını belirten ve teknik direktörünü eleştiren Emenike, Erciyespor maçında oyundan alınmasına tepki göstererek doğruca soyunma odasının yolunu tutmuştu. Bu sezon yaşadıklarından dolayı bir hayli mutsuz olan golcü oyuncu, sarı-lacivertli kulüpten ayrılmayı kafasına koydu. Sıkıntısını ve tepkisini yakın arkadaşlarına net şekilde ifade eden Emenike bu şartlar altında Fenerbahçe'de başarılı olamayacağını söyledi.

Herkesin üstüne geldiğini ve sürekli eleştirildiğini belirten yıldız futbolcu, Demba Ba örneğini verdi.

HAYALİ PREMİER LİG

Yakın çevresine Senegalli oyuncu ile kendisini kıyaslayan Emenike, "Bizim takımda herkes gol atmaya çalışıyor. Bakın Beşiktaş'ta Demba Ba'ya. Tüm takım ona çalışıyor, gol atması için katkı sağlıyor. Ben de bu takımın golcüsüyüm ama Demba Ba gibi fazla destek görmüyorum" dedi.

Sezon sonunda kesinlikle takımdan ayrılacağını kaydeden Nijeryalı forvete Arap kulüplerinden ciddi teklifler geldiği öğrenildi. Yönetimin de Emenike'ye gelen teklifleri değerlendireceği kaydedildi. En büyük hayali İngiltere'ye gitmek olan Emenike'nin menajerinin Ada kulüpleri ile de temasa geçtiği, Nijeryalı oyuncunun ilk tercihini Avrupa'dan yana kullanacağı bildirildi.

TEK KELİME KONUŞMADI!

Erciyesspor maçında yedek kulübesine uğramadan soyunma odasına giden Emenike'nin tepkisi maç sonrası da devam etti. Nijeryalı oyuncunun kimseyle tek kelime konuşmadığı, İstanbul'a dönene kadar sessizliğini koruduğu öğrenildi.

EN VERİMSİZ SEZONU

Türkiye'de ilk kez 2009-10 sezonunda oynamaya başlayan Emenike, en verimsiz sezonunu geçiriyor. O zamanki adıyla Bank Asya 1. Lig'de Karabükspor ile şampiyon olurken adından söz ettiren Emenike, 28 maçta 16 gol atıp, ligin en yabancı futbolcusu seçildi.

Süper Lig'de de hızını kesmeyen Nijeryalı, 23 karşılaşmada 14 gol attı. Daha sonra araya giren 3 Temmuz sürecinde Spartak Moskova'ya gidip 2 sezon sonra geri gelen tecrübeli golcü, Fenerbahçe formasıyla 2013-14 sezonunda 28 karşılaşmaya 12 gol sığdırdı. Bu sezon ise 13 haftada yalnızca 2 gol atabilen 27 yaşındaki futbolcu verimsiz bir dönemde kaldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.