1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Emine Erdoğan STK temsilcileriyle buluştu
Emine Erdoğan STK temsilcileriyle buluştu

Emine Erdoğan STK temsilcileriyle buluştu

Emine Erdoğan, 16 Nisan'ın vesayetlerden kurtulmak ve hızlı işleyen bir bürokratik yapı kurmak adına bir fırsat olduğunu söyledi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Türkiye’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcilerini Cumhurbaşkanlığı Devlet Konukevi’nde kabul etti!

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada sivil toplum kuruluşlarının misyonlarına değinerek, sivil toplumun, Türkiye’nin demokratik gelişimi ile paralel bir gelişme içinde olduğunu söyledi.

1990'lı yıllardan itibaren sivil toplumun alanının genişlediğinin, son on yılda milli iradenin güçlenmesi ile çok farklı alanlarda oluşumlar kurulduğunun altını çizen Erdoğan, dünyadaki sivil toplum kuruluşlarından örnekler vererek, vakıf medeniyetine sahip Türk vatandaşlarının istatistiklere girmeyen geniş bir gönül defterine sahip olduklarını söyledi.

Emine Erdoğan açıklamasında, sivil toplum kuruluşlarının adeta bir okul gibi çalıştığını ve özellikle kadın sorunlarının giderilmesi noktasında önemli sorumluluklar üstlendiğinin altını çizdi. Toplumların dönüştürücü gücü olan STK'ların, tarihi dönemlerde etki ve sorumluluklarının daha büyük olduğunu ifade etti. Emine Erdoğan, 16 Nisan'ın vesayetlerden kurtulmak ve hızlı işleyen bir bürokratik yapı kurmak adına bir fırsat olduğunu söyledi. Erdoğan, Türkiye'nin şimdiye kadar vesayetçi sistemin engellerini aşmak için harcadığı enerjiyi, bundan sonra sağlam bir gelecek inşası için kullanması gerektiğini ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.