1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Emniyet Müdürü Gürkan: Belli Gruplar Çocukları Yönlendiriyor
Emniyet Müdürü Gürkan: Belli Gruplar Çocukları Yönlendiriyor

Emniyet Müdürü Gürkan: Belli Gruplar Çocukları Yönlendiriyor

Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, 12-13 yaşındaki çocukların, neden yaptıklarının farkında bile olmadan belli grupların yönlendirmesiyle sokağa çıkarak etrafı yakıp yıktığını söyledi.

A+A-

Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, 12-13 yaşındaki çocukların, neden yaptıklarının farkında bile olmadan belli grupların yönlendirmesiyle sokağa çıkarak etrafı yakıp yıktığını söyledi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adana Şube Başkanı Suat Yahşi, Adana Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Murtaza Kılçık, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Başkanı Recep Çalışkan, Anadolu Girişimci İşadamları Derneği Başkan Yardımcısı Hakkı Polat, Adana Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Süleyman Sönmez, Adana Genç İşadamları Derneği Başkanı Tamer Gülcan’dan oluşan heyet, Gezi eylemlerine müdahale sırasında polis memuru Mustafa Sarı’nın şehit olması nedeniyle Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan’a taziye ziyaretinde bulundu.

İşadamlarının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Emniyet Müdürü Gürkan, görüşü düşüncesi inancı ne olursa olsun, vatandaşların başka insanlara zarar vermeden karşısındakilerin de hak ve hukukuna saygı göstererek düşüncesini söylemesi gerektiğini belirtti. Bu duruma hiçbir zaman itirazlarının olmayacağını aktaran Gürkan, “Ancak ‘biz özgürüz, düşüncemizi haykırıyoruz’ diyerek etrafı yakıp yıkanların, molotof bombası atanların, esnafımızı iş yapamaz hale getirmeye, insanları tedirgin etmeye hakları yoktur.” diye konuştu.

Emniyet Müdürü Gürkan, 12-13 yaşlarındaki çocukların meydanlara çıkıp slogan attığını ve önüne gelen kamu mallarını yakıp, yıktığını kaydetti. Çocukların bunları neden yaptığının farkında olmadığını ifade eden Gürkan şunları söyledi: “Belli ki birileri bu kişileri yönlendiriyor, tahrik ediyor. Bu yüzden ailelere çok büyük sorumluluk düşüyor. Ebeveynler okulların da tatil olduğu bu dönemde çocuklarının takip ve kontrol edilmesi konusunda duyarlı olmalı. Yeni yetişen çocukların, kötü niyetli insanların, aşırı uç örgütlerin kucağına düşmesini önlemeliyiz. Lütfen buna seyirci kalmayalım. Ülkemizin içerisinde bulunduğu bu süreçte her zaman sağduyulu hareket eden Adana’nın duyarlı sivil toplum kuruluşlarına hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Zor zamanlarımızda sizleri hep yanımızda görüyoruz buda bizi oldukça memnun ediyor.”
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.