1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Emniyet 'Uyuşturucu Konferansı' Düzenliyor
Emniyet Uyuşturucu Konferansı Düzenliyor

Emniyet 'Uyuşturucu Konferansı' Düzenliyor

Türkiye'de uyuşturucu kullanım yaşının 10'a kadar düşmesi Emniyet Genel Müdürlüğü'nü (EGM) harekete geçirdi.

A+A-

Türkiye'de uyuşturucu kullanım yaşının 10'a kadar düşmesi Emniyet Genel Müdürlüğü'nü (EGM) harekete geçirdi. EGM Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) bünyesinde görev yapan ve Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (EMCDDA) Türkiye Ulusal İrtibat Noktası olan Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) tarafından geniş katılımlı 'Türkiye Uyuşturucu Konferansı' düzenlenecek.

3-4 Haziran 2013 tarihlerinde düzenlenecek olan konferansın açılışı yarın Ankara Plaza Otel'de yapılacak. Uyuşturucu madde ve uyuşturucu madde bağımlılığı kapsamında Türkiye'deki kurumlararası koordinasyonu güçlendirmek ve bu alanda yaşanan gelişmelerin paylaşılması hedefleniyor. Konferans ile uyuşturucu ile mücadele çalışmalarının güçlendirilmesi kapsamında; İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu faaliyetlerinin değerlendirilmesi, uygulamada yaşanılan aksaklıkların tespit edilmesi ve bu aksaklıkların giderilmesine yönelik önerilerin belirlenmesi amaçlanıyor.

Konferansta ayrıca Avrupa ülkelerinde uyuşturucu madde ve uyuşturucu madde bağımlılığı ile mücadelede iyi ülke örnekleri (Çek Cumhuriyeti, İngiltere, İtalya, Polonya) Türkiye mücadeleci kurumlarına tanıtılacak. Avrupa Birliği Komisyonu, Teknik Destek ve Bilgi Değişim Ofisi (TAIEX) Projesi kapsamında Ankara'da yapılacak konferansa, ilgili bakanlar veya müsteşarlar, 81 il uyuşturucu koordinasyon kurulundan sorumlu vali yardımcıları, 81 il uyuşturucu koordinasyon kurulu sekretaryasını yürüten kurum temsilcileri, uyuşturucu madde ile mücadele alanında çalışan ilgili bakanlık temsilcileri davet edildi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.