1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Endonezya'da Türk Gününe Büyük İlgi
Endonezyada Türk Gününe Büyük İlgi

Endonezya'da Türk Gününe Büyük İlgi

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da Türk günü düzenlendi. Ülkenin önde gelen üniversitelerinden Cakarta Devlet İslam Üniversitesi'nde yapılan organizasy...

A+A-

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da Türk günü düzenlendi. Ülkenin önde gelen üniversitelerinden Cakarta Devlet İslam Üniversitesi'nde yapılan organizasyona yüksek katılım oldu.

Cakarta Devlet İslam Üniversitesi'ndeki Fethullah Gülen kürsüsü tarafından organize edilen Türk Günü, üniversitede bayram havasında geçti. Türk gününe Türkiye'nin Cakarta Büyükelçisi Zafer Akçam, Azerbaycan'ın Cakarta Büyükelçisi Tamerlan Garayev, Cakarta Devlet İslam Üniversitesi Rektörü Kamaroddin Hidayat, üniversitedeki öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci ile davetli katıldı. Türk günü, Endonezya ve Türkiye'nin milli marşlarının okunması ile başladı.

Fethullah Gülen Kürsüsü Direktörü Dr. Ali Ünsal, programın açılış konuşmasını yaptı. Ünsal, konuşmasında Türk kültürünün temel ögeleri ve zenginlikleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Cakarta Büyükelçisi Zafer Akçam ise yaptığı konuşmada, "Endonezya'ya tarihimizden gelen bir sevgimiz var." dedi.

Daha sonra Cakarta'daki Türk koleji öğrencileri, Anadolu yöresine ait halk oyunlar oynadı ve Türkçe şarkılar söyledi. Pribadi Türk Koleji'nden gelen minik "Mevleviler" ise programa ayrı bir neşe kattı. Türk okulları öğrencileri tarafından sergilenen halk oyunları, Ebru sergisi ve Anadolu evlerinden örnek mekanlar çok ilgi gördü.

Program sonunda döner ve çeşitli Türk yemeklerinden oluşan yemek sergisi davetlilere büyük sürpriz oldu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.