1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Engelliler Basketbol Takımı'nda Hedef Türkiye Şampiyonluğu
Engelliler Basketbol Takımında Hedef Türkiye Şampiyonluğu

Engelliler Basketbol Takımı'nda Hedef Türkiye Şampiyonluğu

Kayseri’de düzenlenecek olan Türkiye şampiyonasında Adıyaman’ı temsil edecek olan Belediyespor İşitme Engelliler Basketbol Takımı'nda hedef Türkiye şampiyonu olduktan sonra İtalya’da yapılacak olan Avrupa şampiyonasında Türkiye'yi temsil etmek.

A+A-

Kayseri’de düzenlenecek olan Türkiye şampiyonasında Adıyaman’ı temsil edecek olan Belediyespor İşitme Engelliler Basketbol Takımı'nda hedef Türkiye şampiyonu olduktan sonra İtalya’da yapılacak olan Avrupa şampiyonasında Türkiye'yi temsil etmek.

Takım olarak çok iyi hava yakaladıklarını ifade eden Belediyespor İşitme Engelliler Basketbol Takımı Antrenörü Aykut Dündar, yaptığı açıklamada, “Geçtiğmiz yıl ekonomik açıdan sıkıntılar yaşadık. Bir kısım destek almamıza rağmen yeterli olmadı ve bu bizim başarımıza etki etti. Bu kapsamda var olan beceriyi daha iyi kullanmak adına spora ve sporcuya verdiği destek ve katkılarla Adıyaman halkının takdirini toplayan sayın belediye başkanımız Necip Büyükaslan’a takımımız hakkında bilgiler verdik." diyerek şunları söyledi:

"Zaten geçtiğimiz yıl bizlere bazı yardımlar yapıldıysa yine en büyük pay sahibi belediye başkanımız idi. Bu yıl yapılan görüşmeler neticesinde işitme engelliler basketbol takımımızı Belediyespor çatısı altına taşıdık. Almış olduğumuz maddi ve manevi destek sayesinde takıma 5 milli oyuncuyu dahil ettik.

İşitme Engelliler Federasyonu tarafından organize edilen Türkiye İşitme Engelliler Basketbol 1. Lig müsabakaları üç ayrı grupta oynandı takım olarak biz de 3. Grup'ta yer aldık. Oynamış olduğumuz 14 resmi maçın tamamını farklı skorlarla kazanıp grubu şampiyon olarak tamamlayarak Kayseri’de düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandık.

Hazırlıklarımızı en iyi şekilde tamamladık. 16 sporcu 2 idareci ve 2 antrenörle birlikte Kayseri’de maçlarımızı oynayacağız. Hedefimiz öncelikle Türkiye şampiyonu olup, ülkemizi İtalya’da yapılacak olan Avrupa şampiyonasında temsil etmektir.”

Göreve geldikten bu yana spora ve sporcuya büyük önem verdiklerini ifade eden Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz yıl büyük bir çıkış yapan ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle başarıları yarım kalan İşitme Engelliler Basketbol takımını belediye olarak bu yıl biz sahiplendik. Gruplarında büyük başarı elde eden takımımız şimdi Kayseri’de Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Teknik heyetimize ve sporcularımıza güvenimiz tamdır. İnşallah Kayseri’de aynı başarıyı gösterip öncelikle Türkiye şampiyonu olup ilimizi ve ülkemizi İtalya’da yapılacak olan Avrupa şampiyonasında temsil ederiz.” dedi.

Kayseri’de düzenlenecek olan İşitme Engelliler Basketbol Şampiyonası iki ayrı grupta oynanacak, Adıyaman Belediyesi İşitme Engelliler Basketbol takımı, Denizli, Bursa, İstanbul takımlarıyla karşılaşacak. Diğer grupta ise Çorlu, Eskişehir, Adana ve Gaziantep İşitme Engelliler Basketbol takımları karşılaşacak.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.