1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Engelsiz Gülüşlerle Engellilere Bir Umut' Projesinin Protokolü İmzalandı
Engelsiz Gülüşlerle Engellilere Bir Umut Projesinin Protokolü İmzalandı

'Engelsiz Gülüşlerle Engellilere Bir Umut' Projesinin Protokolü İmzalandı

Çukurova bölgesindeki zihinsel ve bedensel engelliler için düzenlenen 'Engelsiz gülüşlerle engellilere bir umut' projesinin protokolü imzalandı.

A+A-

Çukurova bölgesindeki zihinsel ve bedensel engelliler için düzenlenen 'Engelsiz gülüşlerle engellilere bir umut' projesinin protokolü imzalandı.

    Çukurova Kalkınma Ajansı’nın 2012 teklif çağrısında yer alan 'İş Koşullarını ve Yaşama Kalitesini İyileştirme Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı'na başvuran Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, 2013 yılı için Çukurova Kalkınma Ajansı’ndan hibe desteği almaya hak kazandı. Bu çerçevede, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ve Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak projeye ilişkin protokole imza attı. Törene Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Toroğlu ile Pedodonti Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Cem Doğan da katıldı.

    Proje kapsamında Diş Hekimliği Fakültesi tarafından zihinsel engellilerin diş tedavisi için 'Genel Anestezi Ameliyathanesi' kurulacak. Ayrıca projede bölgedeki zihinsel ve bedensel engelli bireylerin diş sağlık hizmetine erişimi konusunda kolaylık sağlayacak fiziksel mekanlar oluşturulacak. Özellikle acil tedavi gerektiren ve engelli hasta ve hasta yakınlarına maddi-manevi büyük zorluklar yaşatan vakaların çözüme kavuşturulması amacıyla kurulacak olan ameliyathane, engellilere ağız ve diş sağlığı konusunda daha kaliteli hizmet sunulmasını sağlayacak. Proje, bölgedeki engelli hastaların ve hasta yakınlarının sağlık merkezlerinde yaşadıkları tedavi zorluklarının ortadan kaldırılmasını amaçlarken, Çukurova Üniversitesi’nin bölgeye olan katkısının arttırılması hedefleniyor. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.