1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Er Meydanı 'Türkçe Şöleni'ne Hazır
Er Meydanı Türkçe Şölenine Hazır

Er Meydanı 'Türkçe Şöleni'ne Hazır

Edirne'de bulunan tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi Er Meydanı Uluslararası Dil ve Kültür Festivali için hazır.

A+A-

Edirne'de bulunan tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi Er Meydanı Uluslararası Dil ve Kültür Festivali için hazır. Bu yıl 11.si düzenlenen Uluslararası Dil ve Kültür Festivali, Edirne il etkinlikleri için son hazırlıklar tamamlandı.

    Serhat şehir 22 ülkeden 60 öğrenciye 4 Haziran günü ağırlayacak. Geçen yıl 25 bin kişinin üzerinde insanın katıldığı olimpiyatlara bu yıl 40 bin civarında bir katılım bekleniyor.

    TÜRKÇEDER'le birlikte festivalin Edirne ayağını organize eden Balkan İş Dünyası Dayanışma Derneği (BİŞDER) yönetimi, organizasyona katkı sağlayanlar, sponsorlar ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Dilin, bir medeniyeti oluşturmanın en önemli argümanının dil olduğunu belirtti.

    Türkçe'nin önemine inandıklarını anlatan Tanrıkulu, "Türkçe'nin zenginliği olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu bağlamda belediye olarak üstümüze düşen ne varsa yapmaya hazırdık sevgili dostlarımızla birlikte üzerimize düşeni yerine getirdik." dedi.

    BİŞDER Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut Kurt, yabancı ülkelerden gelen çocukların başarılı performanslarının yanında Türkçe okumayı, yazmayı ve düşünmeyi kendilerine gösterdiğini söyledi. Bu ruhu öğrencilere veren öğretmenlerin fedakarlıklarının göz önünde bulundurulması gerektiğini anlatan Kurt, "Zira yıl boyunca oldukça yoğun çalışmalar yapıyorlar. Bu çocukları yetiştiriyorlar. Sadece gül bahçesinde birer buket gül sunuyorlar. 2 bin sayısı sadece bir buket. Binlerce yabancı öğrencilere Türkçe'yi öğretiyor. Türkler çok seviyorlar. Yurt dışındaki gezilerimizde bunları daha net görüyoruz." açıklamasını yaptı.

    Dernek Genel Sekreteri Yasin Atik ise bu yıl 140 ülkeden 2 bin öğrencinin Türkiye'ye geldiğini hatırlattı. Şarkı, şiir, folklor yarışmalarında kendi ülkelerinde birinci olan öğrencilerin Türkiye'ye geldiğini vurgulayan Atik, Edirne'deki etkinliklere ise 22 ülkeden 60 öğrencinin gösteri yapacağını ifade etti. CİHAN

Er Meydanı 'Türkçe Şöleni'ne hazır

Er Meydanı 'Türkçe Şöleni'ne hazır

Er Meydanı 'Türkçe Şöleni'ne hazır

Er Meydanı 'Türkçe Şöleni'ne hazır

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.