1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ercişli Küçük Şüheyda'nın Organları, Nakil Bekleyenlere Umut Olacak
Ercişli Küçük Şüheydanın Organları, Nakil Bekleyenlere Umut Olacak

Ercişli Küçük Şüheyda'nın Organları, Nakil Bekleyenlere Umut Olacak

Van'ın Erciş ilçesinde geçirdiği trafik kazasında yaralanıp hastaneye kaldırılan Şüheyda Demir'in (10) beyin ölümünün dün gerçekleşmesi üzerine ailesi, çocuklarının organlarını bağışladı.

A+A-

Van'ın Erciş ilçesinde geçirdiği trafik kazasında yaralanıp hastaneye kaldırılan Şüheyda Demir'in (10) beyin ölümünün dün gerçekleşmesi üzerine ailesi, çocuklarının organlarını bağışladı. Tek isteğinin kızının organlarının nakledildiği hastalarla tanışmak olduğunu söyleyen Demir'in babası Metin Demir, "Ben bir evladımı kaybettim. İnşallah birkaç kişi de sevinir." dedi.

Erciş’te ilkokul 3. sınıf öğrencisi Şüheyda Demir, yaklaşık bir hafta önce okuldan çıkarken bir aracın çarpması sonucu yaralandı. Erciş Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk tedavinin ardından Van Özel İstanbul Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Demir, dün hayata gözlerini yumdu. Günlerdir süren yaşam mücadelesini kaybeden genç kızın ailesi, kızlarının organlarını bağışladı. Dün gece saat 02.30 sıralarında Gaziantep'ten gelen doktorların gerçekleştirdiği ameliyat yaklaşık 5 saat sürdü. Ameliyatın ardından Şüheyda Demir'in korneası; Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kornea Bankası'na alınırken, karaciğer ve böbrekleri ise 3–4 kişiye nakledilmek üzere Gaziantep Üniversitesi'ne götürüldü.

Küçük Şüheyda'nın acılı babası Metin Demir, hastanede yaptığı açıklamada, Türkiye'de organ nakli bekleyen birçok hastanın olduğunu hatırlattı. Kızlarının en azından bir kaç kişiye hayat vermesi için böyle bir karar aldıklarını dile getiren baba Demir, "Ben bir evladımı kaybettim. İnşallah birkaç kişi de sevinir. Tek isteğim. Kızımın organlarının bağışlandığı aileler ile tanışmak. En azından o çocukları görünce çocuğumu hatırlarım." dedi.

Yeğeninin organ bağışının ailece aldıkları bir karar olduğunu dile getiren Şüheyda'nın Fesih Demir ise şöyle konuştu: "Yeğenimin beyin hücreleri ölünce hastane yetkilileri bize tavsiyelerde bulunarak; 'Organları bağışlamak ister misiniz?' diye sorunca biz bunu memnuniyetle kabul ettik. Ülkemiz için, milletimiz için vatanımız için bağışta bulunduk."
CİHAN

Ercişli küçük Şüheyda'nın organları, nakil bekleyenlere umut olacak

Ercişli küçük Şüheyda'nın organları, nakil bekleyenlere umut olacak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.