1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erciyes’te Temizlik İçin Seferber Oldular
Erciyes’te Temizlik İçin Seferber Oldular

Erciyes’te Temizlik İçin Seferber Oldular

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes AŞ, sivil toplum örgütleri ile Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nde temizlik kampanyası başlattı. 'Mavi-Ye...

A+A-

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes AŞ, sivil toplum örgütleri ile Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nde temizlik kampanyası başlattı.

'Mavi-Yeşil bir gün için el ele' sloganıyla başlatılan temizlik kampanyasına Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra Melikgazi, Develi ve Hacılar belediyeleri, Kayseri Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri İl Temsilciliği, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü, Kayak Federasyonu, Dağcılık Federasyonu, İzcilik Federasyonu il temsilcileri, spor kulüpleri ve Kayseri Turizmciler Derneği (KAYTİD) destek verdi.

Temizlik kampanyasında Büyükşehir Belediyesi Erciyes AŞ Genel Müdürü Murat Cahit Cıngı, birçok sivil toplum örgütü ile birlikte Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nde çok anlamlı bir etkinliğe imza attıklarını belirtti.

Cıngı, “Büyükşehir Belediyemizin Erciyes Mastır Planı'nın ilk ayağı bu kış uygulamaya konuldu. Kayserili hemşerilerimizin Türkiye'den ve dünyadan gelen misafirlerimizin çok yoğun dikkatini çektik. Başarılı çok güzel bir sezon geçirdik. Erciyes Dağı bu kış bir rekora imza attı. Yaklaşık 600 bin misafiri ağırladık. Dolayısıyla bu yoğunluğun getirdiği bir çevre kirliliği oluştu. Kar altında fazla bir temizlik yapma imkânı sağlayamadık. Büyükşehir ve Melikgazi belediyemiz bu tür hizmetleri hiçbir aksama olmadan veriyor ama federasyonlar ve diğer sivil toplum örgütleriyle birlikte bir kampanya yapalım istedik. Erciyes’te mavi-yeşil bir gün slogan eşliğinde Erciyesimizi temizleme ve temiz tutma kampanyası başlattık. Bu buluşmayla Erciyesimizi bir kez daha halkımızın dikkatini çekmek ve özellikle, temizlemekten ziyade temiz tutmaya özen gösterme konusunda hassas olmaya davet ettik." dedi.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı temizlik çalışmasında pet şişe ağırlıklı birçok çöp toplandı. Daha sonra vatandaşlara ikramda bulunuldu.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.