1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erdoğan 2015'te kabineye başkanlık edecek
Erdoğan 2015te kabineye başkanlık edecek

Erdoğan 2015'te kabineye başkanlık edecek

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Erdoğan 2015'te kabineye başkanlık etmeye başlayacağını söyledi.

A+A-

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2015'te kabineye başkanlık etmeye başlayacağını söyledi.

NTV yayınına katılan Binali Yıldırım Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği'ndeki yeni yapılanmayla 6-7 olan başkanlık sayısının 13'e çıktığını söyledi. Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Yatırım İzleme Dairesi'nin mega projeleri ve yeni ele alınacak projeleri inceleyeceğini, aksaklık yaşanıyorsa hükümet nezdinde gerekli girişimlerin yapılacağını söyledi.

Bu başkanlıkların "gizli" bir kararnameyle oluşturulduğuna ilişkin iddiaları kabul etmeyen Yıldırım, "Gizli kararname diye bir şey olmaz. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi sadece cumhurbaşkanının onayı ile yürürlüğe giren kararlardır ama o kararların da Anayasa'ya uygun olması lazım. Cumhurbaşkanlığı altındaki ofislerin nasıl çalışacağını, hangi görev ve yetkilere sahip olacağını anlatan bir kararname" dedi.

Cumhurbaşkanlığı'nda yeni oluşturulan yapılanmaya yönelik "ikinci bakanlar kurulu" ifadesinin de yanlış olduğunu belirten Yıldırım, "İhtiyaç olursa zaten Sayın Cumhurbaşkanı, Bakanlar Kurulu'nu topluyor. Nitekim yeni senede bu uygulamaya da başlayacak" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Afrika Zirvesi dönüşünde "Bakanlar Kurulu'na başkanlık etme planınız var mı?" sorusuna "Var tabii. İnşallah 2015’e de öyle gireriz. Anayasa’da zaten yetkiler içinde bu var. O yetkiyi kullanmamak diye bir şey olmaz. İnşallah o yetkiyi de kullanacağız." yanıtını vermişti.

Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu arasında çatışma yaşandığı iddiaları içinse "Anayasa'nın 103.maddesi cumhurbaşkanının yetkilerini yazmış. O şartlara uygun hareket edilirse hiçbir çatışma olmaz" değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın maliyeti

Yıldırım, Türkiye'nin büyüklüğüne yakışır pek çok büyük yatırım yapıldığını söyledi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın maliyetiyle ilgili eleştirilere yanıt verdi:

"Bu saray denen yer Karadeniz Otoyolu'nun Sinop ile Samsun arasındaki 50 km’lik bölümünün maliyetinin 3'te biridir. Bunu gündeme getirmek bile ayıptır. Bu tartışmanın anlamlı olduğunu düşünmüyoruz. Binlerce hastane, havaalanı yaptık. Marmaray yaptık, 3.Köprü'yü yapıyoruzDedik ki Türkiye büyük ülke. Bu ülkenin büyüklüğüne yakışır bir yer olsun. Bunu yapmak ayıp mı? Şahsi bir iş de değil. Burada bir dönem sayın cumhurbaşkanımız görev yapacak. İlerde başkası görev yapacak."

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım, terörün ekonomik boyutunu da yine yatırımlar üzerinden anlattı:

"Terörün Türkiye'ye maliyeti 400 milyar dolardır. Eğer biz bu parayı anlamsız savaş için harcamasaydık, Bakü-Ceyhan-Tiflis boru hattı gibi 120 tane, Yavuz Sultan Selim köprüsü gibi 100 tane yapardık. GAP projesi gibi 13 projeyi ülkemize kazandırmış olacaktık. 40 binden fazla masum can yok olmuş. İnsan zaman ve para kaybettik elde var sıfır." Kaynak: NTV

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.