1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erdoğan: Demokrasi Talebiyle Karşıma Çıkanlara Canım Kurban
Erdoğan: Demokrasi Talebiyle Karşıma Çıkanlara Canım Kurban

Erdoğan: Demokrasi Talebiyle Karşıma Çıkanlara Canım Kurban

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Gezi Parkı protestolarında korkunç bir dezenformasyon olduğunu söyledi.

A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Gezi Parkı protestolarında korkunç bir dezenformasyon olduğunu söyledi. Erdoğan, "Bunların hepsi, tespitle elimizdedir. Bizim karşı çıktığımız; şiddettir, terördür, vandallıktır. 'Demokrasi talebi' diye bir taleple karşıma çıkanlara camın kurban." dedi.

Swiss Otel’de ‘Avrupa Birliği Bakanlığı Küresel Sorunlar Karşısında Türkiye ve Avrupa Birliği İçin Ortak Gelecek’ konulu konferansta konuşan Başbakan Erdoğan, Gezi Parkı protestolarına değindi. Erdoğan, "Bizim demokratik talepler noktasında hiçbir çekincemiz yok. Burada muhatap söz konusu değil. Hükümet olduğumuz günden bu yana çözüm yolları için istişareler yaptık. Milletin parlamentodaki temsilcileri ne iş yapar diye sormaz mısınız? Taksim Gezi Parkı ile alakalı 2011 seçimleri öncesinde animasyon gösterilerini yaptım. O günden bu güne sesi kimsenin çıkmadı. Çevre hassasiyeti olan kardeşlerime sesleniyorum; çevrecilikte ortaklık yapacaksanız gelin bu Başbakanınızla yapın. Koç Üniversitesi orman alana yapılmıştır. Adeta ben Başbakan olarak onlarla savaş verdim. On binlerce on ve on beş yaş üstü ağaçlar Kilyos’ta sökülmüştür. Oranın yıkılma durumu da var. Uygun olan kirayı ödesinler kiracı olarak kalsınlar. Bazı gerçekleri lütfen bilip ona göre değerlendirelim. Bu ülkede belli bir kaymak takım istediği yerde konuşlanmaya alışmıştır." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Gezi Parkı içinde olanlar bu çözüm sürecini de bu işin içine katmak istiyorlar. Çözüm süreci ile ilgili bize desteğinizi veriyorsunuz, çözüm sürecini istemeyenlerin bu olayların içinde olduğunu bilmenizi isterim. Çevreci olmak halkın hizmetinde olan araç ve gereçleri yakmak değildir. Ağaçları yakıp yıkmak çevrecilik değildir. İnsanları öldürmek değildir." diye konuştu.

Yırt dışında yaşanan olaylara değinen Erdoğan, "Amerika’da biber gazı olayı, 17 kişinin ölümü orada oldu. İngiltere, Fransa, Almanya’da Yunanistan’da bu olaylar yaşandı. Bu olaylara karşı tepki ne oldu? Bizim karşı olduğumuz şiddetdir, terördür, vandallıktır. Yoksa demokrasi talebi diye bir taleple karşıma çıkanlara camın kurban. Dedim ya tarih kültür yeşil bunlar hiç. Referanduma karşıyız diyorlar. Yapılmak istenen orada tarihi kültürel yapımızı korumak." şeklinde konuştu.

'AKM DEPREME DAYANIKSIZ'

AKM’de şu anda depreme dayanıklılığı olmayan bir yapı var. Bu bize tehlike yaratabilir dedik. Vandalizm mensupları bunu yıktırmayız diyorlar. Biz bunun kararını seçim öncesi vermişiz. Halkımız bunu onayladığı için bize destek vermiş. Niye? Daha güzel bir Taksim istiyoruz. Benim vatandaşım Taksim'de çoluğu ve çocuğu ile gezsin diye trafiği alta alıyoruz Taksim'de. Düşüncelerimiz içinde buranın şehir müzesi olması da var. Hilton arkasındaki yeşili Hilton'a katmak istediler. Kesinlikle böyle bir şeye müsaade etmeyeceğimizi söyledik. Biz olmasaydık o yeşil orada kalmayacaktı." dedi.


CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.