1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erdoğan: Diyanet İşleri Başkanı'na özel uçak tahsis edilecek
Erdoğan: Diyanet İşleri Başkanına özel uçak tahsis edilecek

Erdoğan: Diyanet İşleri Başkanı'na özel uçak tahsis edilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı'na özel uçak tahsis edileceğini açıklarken, Vatikan'ı örnek gösterdi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NTV canlı yayınında gazeteci Oğuz Haksever'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'e karşı başlatılan saldırılarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, Görmez'in sadece Türkiye'nin dini lideri olmadığını, İslam dünyası içinde bu coğrafyanın saygın bir dini lideri olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vatikan'da dini liderin özel uçağı olduğunu belirterek, Diyanet İşleri Başkanı'na da özel uçak tahsis edileceğini söyledi.

Erdoğan şöyle konuştu:

SORU: Diyanet işleri başkanının aracı olayı genişledikçe genişledi. En son Maliye Bakanı'nın sözleri yeniden alevlendirdi. Lüks harcama olarak değerlendiriliyor bunu ayrıntılandırmakta yarar var.

Bugün 320 bin liralık bir Mercedes'i lüks olarak değerlendirir misiniz? Bu ülkenin Diyanet İşleri Başkanı kullanıyor bunu.

Bugün genel başkanların hepsinin altında ya Mercedes ya Audi vardır. Bizimde bakanlarımızın hepsinin altında bunlar var.

Ben önceden bilgi sahibi olsam sakın iade etmeyin derdim. Çünkü bu Diyanet makamı sıradan bir makam değil. Bu milletin yüzde 99'u Müslüman ve bu tüm Müslümanların itibar makamıdır. Böyle bir makam bu saygısızlığı yapmak bu hakareti yapmak bir defa yenilir yutulur bir şey değil.

"O SADECE TÜRKİYE'NİN DİNİ LİDERİ DEĞİLDİR"

Mehmet Görmez bey sadece Türkiye'nin dini lideri değildir adeta İslam dünyası içinde bu coğrafyanın saygın bir dini lideridir. Ama bunların dinle diyanetle alakası olmadığı için böyle yaklaşıyorlar.

Ben de dedim ki şu anda Cumhurbaşkanlığı demirbaşında olan zırhlı Mercedeslerden birisini tahsis edeceğim. Diyanet İşleri Başkanımıza bunlardan birisini verdik. Şu anda gönlüm hoşnut. Bu beyefendiler niçin şöyle bir Hıristiyan dünyasına bakmazlar.

"VATİKAN'DA DİNİ LİDERİN ÖZEL UÇAĞI VAR, ZIRHLI ARAÇLARI VAR"

Vatikan'da dini liderin özel uçağı var. Zırhlı araçları var. Bizim dini liderimiz tarifeli uçakla seyahat edecek. Ben geçenlerde onu da söyledim, Ahmet Bey (Davutoğlu) ile onu da konuşacağım. Diyanet İşleri Başkanımızın yurtdışı seyahatlerinde şu anda havuzda olan uçaklarımızdan kullanmak suretiyle gitsin. Niçin tarifeli uçakla gitsin? Oralarda zamana oynuyorsunuz, bunları görmemiz lazım. Bu saygısızlıkları yapanların bırakın kendilerini çocuklarının altında lüks yarış otomobilleri var. Kendilerinin kullandıkları zaten fevkalade.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.