1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erdoğan: Her an her şey olabilir
Erdoğan: Her an her şey olabilir

Erdoğan: Her an her şey olabilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

A+A-

"Bu seçimlerde yeni anayasa ve başkanlık sistemi üzerinde duruyorum. Türkiye artık bir değişimi dönüşümü yaşamak zorunda. Dünyada parlamenter sistemle idare edilen sistemlere bakıldığında belirli bir yerden sonra patinaj başlıyor.

G20 ÜLKELERİNİN BİR ÇOĞUNDA BAŞKANLIK VAR

Türk milleti artık bir karar arefesinde. Bu karar arifesinde idari bir değişimi dönüşümü ortaya koyacak. G20 ülkelerinin bir çoğu başkanlık sistemiyle yönetiliyor. Bu ülkeler başkanlık sistemine bu denli önem verdiklerine göre, bu değişimi biz neden düşünmeyelim.

Bu mevzular yeni değil, uzun süredir konuşulan mevzular. Biz dile getirince farklı yaklaşımlar ortaya kondu. Bunların hiçbirisi benim kişisel arzum ve menfaatim için değil!

TÜRKİYE BUNDAN ÇOK KAZANAK

Derdimiz faniler değil, sistemin üzerinde durmalıyız. En ideal sistemi belirleyebilmek için bu sistemi kimler en iyi şekilde başarmış bunlara bakmamız lazım. Türkiye bundan çok kazanacaktır. Bu değişimi yapacak kadroda tarih boyunda hiç unutulmayacaktır."

Oğuz Haksever: Seçimlerle başlarsak "sürprizlerle dolu bir seçim olacak" demiştiniz bunu açar mısınız?

Recep Tayyip Erdoğan: Bu seçimlerde özellikle yeni Türkiye, yeni anayasa, başkanlık sistemi üzerinde ısrarla duruyorum. Beklentim 12 yıllık başbakanlık dönemim ve 9 aylık cumhurbaşkanlığı dönemimde de bir gerçeği tespit ediyoruz. Türkiye artık bir değişimi dönüşümü yaşamak durumunda. Dünyada gerek başkanlık sistemi gerekse parlamenter sistemle idare edilen ülkelere baktığımızda veya bizim geçmişimize baktığımızda gelişmeler bir yere kadar geliyor orada artık patinaj başlıyor. Bunu aşabilmek için idari yapılanmada bi değişiklik şart. Onun içinde bu seçimlerin milletimiz tarafından gerek benim cumhurbaşkanlığı seçiminde yaşadığımız gibi bu seçimde de böyle bir şeyi yaşamak beklentilerim içinde. Çünkü Türk milleti artık bir karar arifesinde. İdari değişimi dönüşümü ortaya koyacak. Biz 20 tane G20 ülke ve kurumu içinde üyelerden birisiyiz ve bu yıl ev sahipliğini biz yapacağız. Buradaki ülkelerin büyük çoğunluğu başkanlık sistemi ile yönetiliyor.

BU MİLLET BU KADAR BASİTE ALINMAMALI

Biz geldiğimizde IMF'ye borcumuz vardı şimdi IMF'ye para verecek durumdayız. Merkez bankamızın döviz rezervi 122 milyar dolara geldi. Kaynak benim diyor hiç bir şey ortaya koymuyor. Bu iş bu kadar basit değil. Bu milleti bu kadar basite almamak gerekir.
26 havalimanımız vardı bugün Hakkari Havalimanı'nın açılışını yaptık. 99 kez oraya müdahale yapıldı. Şimdi 54 havalimanına çıktık. Bunlar medeni olmanın alameti. Suyu düşünün barajlar göller.

DİYANET İŞLERİ AÇIKLAMASI
Ben önceden bilgi sahibi olsam kesinlikle iade etmeyin derdim aracı. Böyle bir itibar makamına bu saygısızlığı yapmak doğru değil. Mehmet Görmez sadece Türkiye'nin dini lideri değil İslam coğrafyasını da temsil ediyor. Vatikan'a niye bakmıyorlar. Vatikan'ın özel uçağı var zırhlı araçları var. Diyanet İşleri Başkanımız tarifeli uçak ile seyehat ediyor. Ben bunun için de söyledim bizim edvanterimizdeki uçakları kullansın diye..

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.