1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erdoğan ünlüleri ağırladı!
Erdoğan ünlüleri ağırladı!

Erdoğan ünlüleri ağırladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da Huber Köşkü'ndeki iftar davetinde spor ve sanat dünyasının ünlü isimlerini ağırladı.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sanat ve spor dünyasının önemli isimleri ile iftar sofrasında bir araya geldi. Erdoğan iftarda yaptığı konuşmasında, “Ülkemizde adeta kendi ülkesine, kendi milletine husumet içinde olan ve kendilerine sanatçı diyen, aydın diyen bir kesimin de var olduğunu görüyoruz. Hatta bu kesim, sanat ve spor camiasının önemli bir bölümünü de baskısı ve tasallutu altında tutuyor” dedi. Sanatçı Mustafa Ceceli’nin akşam ezanını okumasıyla programda yer alan ünlü isimler oruçlarını açtı.

Tarabya’daki Huber Köşkü’nde gerçekleşen iftar programına, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sanatçılar Murat Boz, Yavuz Bingöl, Sibel Can, Seda Sayan, Gülben Ergen, Serdar Ortaç, Alişan, Bülent Ersoy, Petek Dinçöz, Hakan Ural, Coşkun Sabah, Hakan Peker, Cengiz Kurtoğlu, Zara, oyuncu Serdar Gökhan ile spor ve sanat camiasından birçok isim katıldı. Erdoğan ünlü isimlerden terörle mücadele için “Bu mücadelenin en büyük destekçisi sanatçılar, sporcular olmayacak da kim olacak?” diye destek istedi.

Teknolojinin geliştiği, medyanın artık her bireyin cebine girdiği bir dünyada sanat ve sporun giderek daha fazla önem kazandığını anlatan Erdoğan, sanatçılar ve sporcuların, ülkelerinin en önemli “soft power” (yumuşak güç) değeri olduğunu ifade etti. Daha seçkin beğeni gruplarına hitap eden kültür ürünlerinin önemini koruduğuna ancak ne kadar eleştirilirse eleştirilsin popüler kültürün kitleleri etkileme gücüyle yükselen bir yıldız konumunda olduğuna işaret eden Erdoğan, “Öyle ki kültürel diplomasi, en az siyasi diplomasi kadar etkilidir. Bugün çocuklarımız aile bireyleri dışında en çok popüler kültürün temsilcileri olan sanatçıları, sporcuları tanıyorlar. Sizler, televizyon, sinema, internet gibi araçlar yoluyla günün 24 saati yılın 365 günü insanların hayatlarının bir parçası haline dönüşmüş durumdasınız. Yurtdışına yaptığımız ziyaretlerde, gittiğimiz ülkelerde dizi ve film oyuncularımızın, ses sanatçılarımızın, sporcularımızın görüntülerini, isimlerini gördüğümüzde göğsümüz kabarıyor.”değerlendirmesinde bulundu.

“BU MÜCADELENİN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ SANATÇILAR, SPORCULAR OLMAYACAK DA KİM OLACAK?”

Terörle mücadeleden örnekler veren Erdoğan “Türkiye, işte böyle fedakarlıklar, böyle acılar, böyle kahramanlıklarla tarihi bir istiklal ve istikbal mücadelesi veriyor. Bu mücadelenin en büyük destekçisi sanatçılar, sporcular olmayacak da kim olacak?” değerlendirmesinde bulundu.

“MİLLETİN KÜLTÜRÜNE, İNANCINA HAKARET ETMENİN ADI, SANATÇILIK OLAMAZ.”

Erdoğan, Türkiye’nin her alanda olduğu gibi sanat ve spor konusunda da kendisine çok büyük hedefler belirleyen ve buna uygun altyapıyı kurmaya başlayan bir ülke olduğunu dile getirerek, erkek basketbol takımının olimpiyatlara girmesinin beklendiğini, kadın basketbol takımının gitmeye hak kazandığını söyledi. Sanatçı ve sporcuların Türkiye’nin 2023 hedeflerinin kültür ve spor altyapısının inşasına yapacağı katkıyla 2053 ve 2071 vizyonları için de münbit bir iklim oluşturacağına inandığını ifade eden Erdoğan, Türkiye’de adeta kendi ülkesine, kendi milletine husumet içinde olan ve kendilerine sanatçı diyen, aydın diyen bir kesimin de var olduğunun üzüntüyle görüldüğünü kaydetti. Erdoğan, hatta bu kesimin sanat ve spor camiasının önemli bir bölümünü de baskısı ve tasallutu altında tuttuğuna işaret ederek, şöyle devam etti: “Bunların gözlerini öylesine bir nefret bürümüş ki milli ve yerli duruş sahibi sanatçılarımızı, sırf bu onurlu tavırlarından dolayı linç etmeye kalkıyorlar. Teröristlere destek verirken, çok cesur ve istekli olan bu kesim, konu ülkenin ve milletin birliği, beraberliği, kardeşliği olduğunda hemen işi slogana ve yalana döküyor. Bu tavrın sanatla, sanatçılıkla bir ilgisi yoktur. Sanatçının muhalifliği ve aykırılığı üretkenliğiyle ilgilidir. Kendi milletinin değerlerine saldırarak, aykırı olduğunu, kendi devletini kötüleyerek muhalif olduğunu sananlar, kusura bakmasınlar, meseleyi yanlış anlamışlar demektir. Bu ülkenin en güzel türkülerini, şarkılarını söyleyen, sinemada, tiyatroda söz sahibi olan sanatçılarımız, yetenekleriyle insanları kendilerine hayran bırakan sporcularımız, içinden çıktıkları toplumla bağlarını daima muhafaza etmiş kişilerdir. Mensubu olduğu milleti küçümseyen, vatandaşı olduğu ülkeyi hakir gören sanatçının, sporcunun benim gözümde de milletimizin gözünde de kıymeti yoktur. Sanatı ve sporu sadece kendileri için yapanlara bir sözüm yok ama bu işleri halk için yaptıklarını iddia edenler, bu milletin değerlerine ve hissiyatına saygı duymak zorundadır. Milletin kültürüne, inancına hakaret etmenin adı, sanatçılık olamaz.” 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.