1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Erdoğan'dan Ahmet Hakan açıklaması
Erdoğandan Ahmet Hakan açıklaması

Erdoğan'dan Ahmet Hakan açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gazeteci Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyla ilgili ilk kez konuştu.

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazeteci Ahmet Hakan Coşkun'un darbedilmesine ilişkin soru üzerine, her zaman şiddetin karşısında olduklarını söylediklerini belirtti.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bununla ilgili basın başdanışmanım gerekli açıklamaları yapmanın ötesinde kendisiyle bu görüşmeleri yaptı. Ama şunu da bilmemiz lazım. Olayı tasvip etmek mümkün değil ancak köşelerinde zaman içerisinde başka köşe yazarlarını lanetleyen, onları hedef gösteren yazılardan da bu arkadaşlarımızın kaçınması lazım. Cumhurbaşkanı olarak basın danışmanım bunu söylemiştir."

"BÜTÜN MEDYA GRUPLARI AYNI HASSASİYETİ GÖSTERSİN!"

Birçok yayın grubuna yönelik şiddet gösterileri yapıldığını, hatta ses bombaları atıldığını, silahla araçlarının tarandığını ifade eden Erdoğan, "Bütün bunlar da olmuştur. Bu insanlar acaba o zaman kendileri ne durumdaydı? Bunu da sormak lazım. Ama ben buna rağmen basın danışmanım aramıştır. Kendilerine bu konudaki düşüncelerimizi, 'geçmiş olsun' temennilerini de bildirmişlerdir. Şiddetin karşısındayız. Hele hele basın özgürlüğü noktasındaki tavrımız, Başbakanlığımız döneminden bu yana her zaman bellidir. Bundan sonra da biz aynı çizgideyiz, aynı noktadayız. Yeter ki bütün medya grupları, aynı hassasiyeti göstersinler. Kendilerine geldiği zaman 'yandım' demesinler. Başkalarının başına geldiği zaman da aynı hassasiyeti onlar da göstersinler" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.