1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erdoğan'dan Bakü'de önemli açıklamalar
Erdoğandan Baküde önemli açıklamalar

Erdoğan'dan Bakü'de önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ortak basın toplantısı düzenledi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İlham Aliyev ile düzenlediği basın toplantısında, dün açılışı gerçekleştirilen Bakü Tiflis Kars demiryolu hattı ile ilgili "Sadece Bakü Tiflis Kars değil bir gün gelecek Pekin'den Londra'ya kadar bu hattı kullanmak nasip olacak" dedi.

"DAYANIŞMAMIZ GÜÇLENEREK DEVAM EDECEK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık belli alanlarda kıtaları birbirine bağlamıyoruz, enerji hatları noktasında da kıtaların bağlanması Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin güçlülüğünü gösteriyor. Bizlerin karşılıklı gidiş gelişleri ve bakanlarımızın sürekli irtibat halinde olmaları Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin hangi konumda olduğunu gösteriyor. Tüm alanlarda dayanışmamız güçlenerek devam edecek" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasını "Türkiye Azerbaycan kardeşliği yaşasın diyorum" sözleriyle tamamladı.

ERDOĞAN RESMİ TÖRENLE KARŞILANDI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattının açılışına katılmak üzere dün Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye gitmişti. Erdoğan, resmi temasları kapsamında geldiği Bakü'deki Zagulba Sarayı'nda Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından resmi törenle karşılandı.Erdoğan ve Aliyev,  tören kıtasını denetledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören kıtasını "selam asker" diyerek selamladı.

Cumhurbaşkanlarının tören alanındaki yerlerini almalarının ardından  Türkiye ve Azerbaycan milli marşları çalındı.  Heyetlerini birbirine takdim eden Erdoğan ve Aliyev, askeri geçit  törenini izledi, el sıkışarak gazetecilere poz verdi.  Törende, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat  Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Milli Eğitim Bakanı  İsmet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Ulaştırma Denizcilik ve  Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da hazır bulundu.  

Erdoğan ve Aliyev, daha sonra baş başa görüşmeye geçti. İki lider Yüksek Düzeyli  Stratejik İşbirliği Konseyi oturumu ile bazı anlaşmaların imza törenine katılacak  ve ortak basın toplantısı düzenleyecek.İki lider, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi oturumu ile anlaşmaların imza törenine katılacak, ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

fft16_mf10157684.jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.