1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erdoğan'dan flaş açıklamalar
Erdoğandan flaş açıklamalar

Erdoğan'dan flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Temennimiz hükümetin bir an önce kurulması. Kimsenin egolarına yer vermemesi gerekir" dedi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi 22. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, ihracatı, büyümesi, turizmi ve üretimiyle pek çok defa tahminleri bir performans ortaya koyduğunu söyledi. İhracatçılara güvendiğini ifade eden Erdoğan, "Önümüzdeki aylarda benzer bir gelişmeyi, benzer bir sürprizi hem kendi ülkemize, hem de tüm dünyaya yaşatabileceğimizi ümit ediyorum. Bu konuda ihracatçılarımıza güveniyorum" dedi.

Erdoğan, Türkiye'de siyasi istikrarla büyüme oranları arasında güçlü bir ilişki bulunduğunu belirterek, "Ülkemizde hangi lider, hangi siyasetçi milletin desteğini en güçlü şekilde elde etmişse, onun döneminde Türkiye en yüksek ve sürekli büyüme oranını yakalamıştır" diye konuştu.

Türkiye'nin değil gerilemeye durmaya dahi tahammülü olmadığını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

-Etrafı adeta ateş çemberi içinde olan Türkiye'nin hem kendisinin bundan zarar görmemesi hem de kardeşlerine yardım elini uzatması ve güçlü olması şart. Bunun için de seçim sonrasının geçiş dönemini süratle tamamlayıp, Türkiye'nin yönünü yeniden geleceğe çevirmek mecburiyetindeyiz.

-Seçimde tek parti hükümetine devam etmeye imkan vermeyecek bir sonuç çıkarttı. Meclis'te 4 partinin temsil edildiği bu yeni dönemde temennimiz hükümetin bir an önce kurulması.

-Bugün ülkemizin 12.5 yıldır titizlikle korunduğu istikrar ve güven konusunda ciddi endişelerin yaşandığını görüyoruz.

-Seçim sonucunda ortaya çıkan tablo milletimizin takdiridir. Hepimizin buna saygı duymak zorunluluğu vardır. Hepimize düşen yapmamız gerekenlerin en iyisini ortaya koymaktır.

KOALİSYON HÜKÜMETİ EN KISA SÜREDE KURULMALI

Anayasada Cumhurbaşkanı'na hükümet kurulamaması halinde seçimlerin yenilenmesine karar vermek için tanınan 45 günlük süre Meclis Başkanlık Divanı'nın seçimiyle başlıyor. Böyle bir durumda ağustos ayının ortalarına kadar uzanan bir süreç söz konusu. Türkiye'nin böyle bir zaman kaybına tahammülü olmadığına inanıyorum. Bunun için koalisyon hükümetinin mümkün olan en kısa zamanda kurulmasını temenni ediyorum.

PARTİLERE, GENEL BAŞKANLARA DÜŞEN GÖREV...

Partilerimize ve genel başkanlara düşen görev, ülkenin, milletin ve bilhassa ekonominin sabrını çok zorlamadan, sorumluluklarının bilinci içinde hareket etmektir. Türkiye, ortak bir dil, ortak hedefler ve ortak akıl çerçevesinde kurulmuş bir koalisyonla istikrar ve güven iklimini yeniden tahkim edebilir

SİYASETÇİLER ÇÖZEMİYORSA MİLLET ÇÖZER

-Erdoğan, hükümet kurma sürecinde hiçbir siyasi parti başkanının egosuna mahkum olmaması gerektiğini belirtti. Egoların öne geçmesi halinde hükümet kurma sürecinin uzayacağına dikkati çeken Erdoğan, "O zaman da Cumhurbaşkanı olarak üzerimize düşen görev, siyasetçiler bu işi çözemiyorsa millet bu işi çözecek tek mercidir. Bunu yapmak zorundayız" dedi.

OYUNBOZANLIK EDEN HESABINI MİLLETE VERİR

-Müşterekleri değil farklılıkları öne çıkararak adeta Oyun bozanlık eden partiler ve siyasetçiler bunun hesabını millete vereceğini bilmelidir. Kimsenin, seçimlerin ortaya çıkardığı tablodaki konumunu millete karşı sorumluluk üstlenmek yerine sistemi kilitlemek için kullanmaya hakkı yoktur. Türkiye'yi hükümet kurulamayan bir ülke durumuna düşürmenin vebali ağırdır.

-Türkiye'yi hükümet kurulamayan bir ülke durumuna düşürmenin vebali ağırdır.

ANAYASADAKİ YERİMİ GAYET İYİ BİLİYORUM

-Bazıları 'Cumhurbaşkanı Anayasadaki yerini bilmeli' diyor. Ben anayasadaki yerimi gayet iyi biliyorum. Siyasette ömrümün 40 yılı anayasa ile hareket ederek, anayasanın verdiği tüm yükümlülükleri her makamda kullanarak hareket ettim. Bunun için birilerinin talimatına ihtiyacım yok.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.