1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erdoğan'dan flaş açıklamalar
Erdoğandan flaş açıklamalar

Erdoğan'dan flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan belediye başkanların istifası ile ilgili flaş açıklama...

A+A-

Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammadu Buhari Türkiye'ye geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için  Türkiye'de bulunan Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari'yi resmi törenle  karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Buhari'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin ana  giriş kapısında karşıladı. Erdoğan ve Buhari'nin, tören alanındaki yerlerini almalarının  ardından, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülkenin milli marşları çalındı. Konuk Devlet Başkanı Buhari, Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı selamladı. Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve  askerler de yer aldı. İki ülke heyetlerinin takdimi sonrasında Erdoğan ve Buhari,  merdivenlerde Türkiye ve Nijerya bayrakları önünde poz verdi.

ERDOĞAN BUHARİ İLE GÖRÜŞTÜ !

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari ile  baş başa görüştü. Görüşme sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğa Nijerya Cumhurbaşkanı ile ortak basın toplantısı düzenledi.

KATİL SÜRÜLERİ

"Bizim için Boko Haram ile FETÖ arasında hiçbir fark yoktur" diyen Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şöyle:  Boko Haram örgütü Nijerya'da oradaki mağdur insanların hayatına mal oldu. Ülkenin kuzeyinde 1,5 milyon insan yerlerinden edildi. Bizim nazarımızda FETÖ'nün de Boko Haram'ın da farkı yoktur. Masumlara zarar veriyorlar. Nijeryalı kardeşlerimize her türlü desteği vermeye hazırız. Aziz kardeşim Buhari'ye de bildirdim. FETÖ'nün eğitim kurumlarını kendilerine militan yetiştirmek için kullandığını çok iyi biliyoruz. FETÖ'ye karşı işbirliğini bugün konuştuk. Nijerya ifade ettiğim gibi 182 milyon nüfusuyla en önemli güç merkezlerinden biri. Aynı zamanda son derece dinamik bir ekonomiye sahip. Bizim nazarımızda Boko Haram'la FETÖ ya da DEAŞ arasında hiçbir fark olmadığını ifade etmek istiyorum. Adı, iddiası, amacı  ne olursa olsun, bu örgütlerin tamamı masumların kanlarıyla beslenen katil  sürüleridir.

Aynı zamanda son derece dinamik bir ekonomiye sahip. Türk özel sektörünün Nijerya'ya ilgili günbegün artıyor. Özellikle mütehahitlik firmalarımızın ünü Nijerya'da artıyor. Başta elektrik olmak üzere enerji alanında işbirliğini ele aldık. Türkiye'nin önemli tecrübeye sahip olduğu bu alanda işbirliği yapabiliriz. Ben buradan işadamlarımızı Nijerya'da yatırım yapmaya davet ediyorum. Ayrıca THY'nin sefer sayılarını arttırmasıyla ilişkimizi geliştireceğine inanıyorum. TİKA Nijerya'da koordinasyon ofisi açmayı düşünüyor. Bir Nijerya atasözü der ki "rüzgar olmadan ağaz oynamaz." Güçlü siyasi irade olmadan ilişkiler ilerlemez. Hamdolsun ki Nijerya'da da Türkiye'de de bu irade mevcuttur. D-8 zirvesini daha güçlü hale getirmenin gayreti içerisindeyiz. Yarın bizim de katılımımızla İstanul'da gerçekleşecek.

BELEDİYE BAŞKANLARININ İSTİFASI

Bedeli ağır olacak demedim, gereği neyse o yapılacak dedim. Şu an 3 belediye başkanımz istifalarını verdiler, 3 belediye başkanımız daha var. Onların da istifalarını en kısa zamanda vereceğine inanıyorum. İstifayı vermelerinin onlar da hazırlığı içindeler. Gereği ne ise yapılacaktır. Kurullarımız bu konu ile ilgili kararını vermişlerdir. Bu karar sürecini biz kendileri ile de değerlendirdik. Burada böyle bir adımın atılması gereğini söyledik. Biz sıradan bir parti değiliz. Bu bir davadır. Onlar da bize kalmadan gereğini yaparlar, yapmaları da lazım. Ben, Başbakan arkadaşım ve konu ile ilgili genel başkan yardımcım.

NİJERYA CUMHURBAŞKANI BUHARİ'DEN  TÜRK İŞ ADAMLARINI YATIRAMA ÇAĞIRDI

Nijerya Cumhurbaşkanı Buhari ise şunları söyledi: "Öncelikle sıcak karşılama için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ediyorum. D-8 zirvesi için Türkiye'de bulunuyoruz. KAbinemin güçlü üyeleriyle Türkiye'ye geldim. Türkiye'deki büyükelçiliğimiz de katkıda bulunarak iki ülke arasındaki üst düzey toplantılar gerçekleştirdik. Yatırım açısından yoğun bir işbirliğimiz var. Sayın Cumhurbaşkanı'na şunu ifade etmek istiyorum, Türk işadamlarının ülkemize gelmesi ve Nijerya'nın potansiyelinden faydalanılmasını bekliyoruz. Elimizde kaynaklar var fakat bunları değerlendirecek kişilere ihtiyacımız var."

ERDOĞAN BUHARİ ONURUNA YEMEK VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Buhari başbaşa görüşme ile heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısında konuştu. Basın toplantısından sonra  Erdoğan ve Buhari resmi öğle yemeğinde bir araya geldi. 

BALIKESİR BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLAMA YAPACAK!

Öte yandan istifası istenen Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'ın saat 16:30'da açıklama yapacağını duyuruldu.

MİLLİYET

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.