1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erdoğan'dan flaş referandum anketi çıkışı
Erdoğandan flaş referandum anketi çıkışı

Erdoğan'dan flaş referandum anketi çıkışı

Afrika ziyareti öncesi konuşan Erdoğan masasındaki referandum anketlerin sorulması üzerine "Elimizde anketler var ama açıklamak için erken. Ancak halkımızın büyük oranda bu işe sıcak baktığını görüyoruz aksi takdirde bu yola çıkmazdık" dedi.

A+A-

Cumhurbaşkanı düzeyinde ilk ziyaret olcağını belirten Erdoğan'ın açıklamalarınnı satır başları şöyle:

Tanzanya, Mozambik, Madagaskar'ı kapsayan bir Afrika ziyaretine çıkacağız. Özellikle geçtiğimiz yıllarda 2005 olarak bir Afrika yılı süreci başlattık. Bu süreçle birlikte büyükelçilikler açtık. Hedefimiz Afrika'nın tüm ülkelerinde Türkiye'nin büyükelçilikleri olsun ve Afrika'yla bu büyükelçiliklerimizle çok yoğun ilişkiler yürütelim. Öncelikle Darülselam'da Tanzanya Cumhurbaşkanı ile bir araya geleceğiz, heyetlerimiz arasında görüşmelere eşbaşkanlık yapacağız, iş adamlarımızla birlikte iştirak edeceğiz.

CUMHURBAŞKANI DÜZEYİNDE İLK ZİYARET

23 Ocak'ta Mozambik'e geçeceğiz. 24 Ocak Salı günü Mozambik Cumhurbaşkanı ile görüşüp, orada da heyetler arası toplantılar yapacağız. Bu ziyaretin ülkemizden Mozambik'e Cumhurbaşkanı düzeyinde ilk ziyaret olacaktır. FETÖ'nün bu katil sürüsünün artık gizlenme imkanı kalmadı. Bunun yanında malum Afrika ülkelerinde FETÖ'nün bu ülkelerdeki yoğun faaliyetleriyle ilgili oradaki devlet başkanlarıyla bu konuları değerlendirmelerini yapmış olacağız. Maarif Vakfımızla birlikte FETÖ ile mücadele bağlamında muhataplarımızdan beklentilerimizi dile getireceğiz. FETÖ'nün tasfiye edilmesi için yoğun çaba sarf ediyoruz, kendileri ile neler yapabiliriz, bunu konuşacağız. Afrikalı dostlarımız arasında bu örgüte, yanıltıcı söylemlerine karşı hassasiyet tanıdıkça artmaktadır. 15 Temmuz gecesi suç üstü yakalanan bu örgütün, katil sürülerinin artık diyalog, hizmet, eğitim, ticaret diye gizlenme imkanı kalmamıştır.

39 ÜLKEDE BÜYÜKELÇİLİK

Ekim 1979'da açıldıktan sonra, 1984 yılında kapatılan Darülselam Büyükelçiliğimiz 2009 yılında yeniden faaliyete geçti. Bugün ortaklığa dönüşen Afrika politikamız çerçevesinde 39 ülkede büyükelçiliğimiz bulunuyor. Diğer ülkelerde de temsilcilik açmayı arzu ediyoruz.

MHP'Lİ BAKAN TARTIŞMALARI

Açıklamaları henüz erken buluyorum. Parlemento ayağı sonuçlandı şimdi millete gideceğiz. Milletin referandum kararıyla ilgili vereceği cevabını görmek lazım. Referandumdan sonra hemen seçime gideceğiz diye bir şey yok. Seçimler 2019'da biliyorsunuz. Milletin ne dediğini görelim ona göre adım atalım.

'REJİM DEĞİL SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ'

Her ne kadar birileri rejim değişikliği diyorsa da alakası yok. Bu bir sistem değişikliğidir. Bu sistem değişikliği de kusura bakmasınlar kısa süre önce başlamış değil. Cumhuriyetimizin kuruluşuna dayanır. Hani tek adam diyorlar ya, cumhuriyetin kuruluşunu bilmezlerse bunu bilemezler. Milletimizin vereceği karar bizim için baş göz üzerinedir. Ama 2019’da seçim yapılır, yeni partili cumhurbaşkanı seçilir.

GÜÇLÜ BİR KABİNE ÜLKEMİZİN MENFAATİNE'

Partili cumhurbaşkanı kabinesini oluştururken artık bağlayıcı niteliği olmayan bir süreçtir. Parlamentodan değil parlamento dışı bir kabine oluşturacağı için birinci derece önem arz ediyor. Parlamento içinden de kişiler alabilir. O günkü şartlar bunu belirleyecektir. Güçlü bir kabine ülkemizin menfaatine olacaktır.

TRUMP'IN AÇIKLAMALARI

Sayın Trump birçok açıklamalar yapıyor ve biz  de bu açıklamaları şu anda izliyoruz. Köprüler vesaire demiryolları ondan öte şu  anda Ortadoğu'yu düşünüyoruz. Trump'ın Ortadoğu'daki tavrı ne olacaktır? Çünkü  Ortadoğu şu anda kaynıyor. Şu anda Ortadoğu ile ilgili bazı söylemler kulağımıza  geliyor ki bu söylemler doğrusu rahatsız edicidir. Onun için tabii bunları oturup  değerlendirmek gerekecek. Biz toprak bütünlüğüne saygı duyulan bir  Ortadoğu'dan yanayız. Parçalı bir Ortadoğu'yu asla düşünmüyoruz ve bu doğru  olmaz. Bu Ortadoğu halklarının bir defa kendisine saygısızlık olur. Böyle bir  düşünceye biz Türkiye olarak 'evet' diyemeyiz. Onunla ilgili de tabii özellikle  ben Sayın Trump'a yapacağız ziyarette ki randevu ne zamana verilir, şu anda  bilemiyorum. Arkadaşlarımız, Dışişleri bununla ilgili görüşmelerini,  çalışmalarını sürdürüyorlar. O görüşmede bunları tabii A'dan Z'ye kendileriyle  müzakere edeceğiz, ele alacağız. Ortadoğu'nun en güçlü ülkesi Türkiye'dir ve  belirleyici ülkesi Türkiye'dir. Ortadoğu ile yakından uzaktan ilgisi alakası  olmayanlar kalkıp da Ortadoğu'yla ilgili hakikaten çok çok tarihi bir yanlışın  içerisine düşerek, bir karar verirlerse bu tabii dünyamız için insanlık için  isabetli olmaz diye düşünüyorum.

ERDOĞAN MEYDANLARA İNECEK Mİ?

Bizim meydanlarda olmamıza bir engel yok. Bir çok etkinlikler olacak. Arkadaşlarla değerlendirmeleri yaparız. Ben zaten şuan zaten meydanlardayım. Arkadaşlarla karar verdikten sonra halkımızla buluşuruz. Cumhurbaşkanlığı üzerinde yaşanan bu süreç bizi de ilgilendirir, görüşlerimizi halkımızla buluşuruz. 

REFERANDUM ANKETLERİ

Anketler var da erken olur. Halkımızın, milletimizin referandum ile birlikte Türkiye'de özellikle partili cumhurbaşkanlığına sıcak baktığı, ciddi manada bir oranla yaklaştığını görüyoruz. Böyle bir olmazsa, biz de böyle bir şey içinde olmayız.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.