1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erdoğan'dan Latin Amerika ziyareti
Erdoğandan Latin Amerika ziyareti

Erdoğan'dan Latin Amerika ziyareti

Şili'ye, Süleyman Demirel'in ardından 21 yıl sonra ikinci ziyaret... Cumhurbaşkanı Erdoğan Şili, Peru ve Ekvator turuna çıkıyor.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Amerika ülkelerinden Şili, Peru ve Ekvator'a, 31 Ocak-4 Şubat 2016 tarihleri arasında resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Erdoğan'ın Şili ziyareti, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in 1995 yılında gerçekleştirdiği ziyaretin ardından, bu ülkeye Cumhurbaşkanı seviyesinde gerçekleştirilen ikinci ziyaret olacak.

Latin Amerika programı çerçevesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Ocak- 2 Şubat'ta Şili'yi, 2-3 Şubat'ta Peru'yu, 3-4 Şubat tarihinde ise Ekvator'u ziyaret edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, diplomatik ilişkilerin tesisinin 90. yıldönümüne tekabül eden Şili ziyareti, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in 1995 yılında gerçekleştirdiği ziyaretin ardından, bu ülkeye Cumhurbaşkanı seviyesinde gerçekleştirilen ikinci ziyaret olacak. Peru ve Ekvator ziyaretleri ise, Cumhurbaşkanı düzeyinde anılan ülkelere Türkiye'den yapılan ilk ziyareti olacak. Ziyaretler sırasında gerçekleştirilecek görüşmelerde, ikili siyasi ve ekonomik hususların yanısıra bölgesel ve uluslararası konular da ele alınacak. Programı çerçevesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, iş forumu toplantılarında işadamlarına hitap edecek. Ayrıca çeşitli alanlarda ikili anlaşmaların imzalanması da öngörülüyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.