1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erdoğan'dan müjde üstüne müjde
Erdoğandan müjde üstüne müjde

Erdoğan'dan müjde üstüne müjde

İstihdam Şurası'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, birçok konuda teşvik ve destek vereceklerini belirterek iş dünyasına, esnafa, yetimlere, engelliye, annelere ve yeşil pasaport sahibi gençlere müjde üstüne müjde verdi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şurada yaptığı konuşmada geçen yıl ki istihdamseferberliğine dikkat çekerek işadamlarına yeni bir çağrıda bulundu. Erdoğan, "Büyüme oranı ikiye katlandığına göre, artı 2 istihdam sağlayacak olursak bu ülkemizin büyüme oranını daha da genişletecek ve ülkeyi kıskananları çıldırtacaktır. İşadamlarımıza sesleniyoruz: Var mıyız? Her müessese ikişer kişi istihdam ederse Allah'ın izni ile yüzde 11,1'i yükseltmeye devam ederiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstihdam Şurası'nda yaptığı konuşmadan öne çıkan başlıklar şöyle:

YETİM AYLIKLARI

Çalışmaya başlayan 18-25 yaş arası yetimlerimizin aylıkları kesiliyordu. Artık kesilmeyecek.

ENGELLİYE 36 BİN LİRA HİBE

Sizlerle paylaşmak istediğim bir başka müjde de engelli istihdamı ile ilgili. İşkurtarafından 36 bin liraya kadar hibe desteği verilecek. Bu rakam önümüzdeki yıl 50 bin liraya çıkacak.

YEŞİL PASAPORT SAHİPLERİ GENÇLER

Yeşil pasaport sahipleri gençler, artık çalışmaya başlasalar da 25 yaşına kadar pasaportlarını kullanmayı sürdürebilecekler. (Mevcut uygulamada yeşil pasaport sahibi gençlerin çalışmaya başlamaları durumunda bu hakları kayboluyordu)

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Yeşil pasaport' sahibi gençlere müjde!

ANNELERE MÜJDE

Kadınlara ayrı bir yer veriyoruz. Sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenecek kurslara 2 ila 5 yaş arası çocukları için aylık 400 lira bakım masrafı vereceğiz. Mesleki eğitim programlarında da revizyona gidiyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.