1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erdoğan'dan net mesaj
Erdoğandan net mesaj

Erdoğan'dan net mesaj

"Türkçe hassasiyetini çocuklarımıza vermeliyiz!"

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Dil Bayramı dolayısıyla dün bir mesaj yayımladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında, dünyanın sayılı dillerinden olan Türkçenin, milletin zihni berraklığını, iletişim becerisini, eşyaya ve dünyaya bakışını gösteren hayli zengin ve köklü bir dil olduğuna dikkati çekti. Türk milletinin bağımsızlığına düşkün karakteri, özgün kültürü, yaşama ve düşünmebiçiminin, en güzel kendi öz dilinde yani Türkçede tecessüm ettiğini belirten Erdoğan, şöyle devam etti: 

"Çok geniş bir coğrafyada konuşulan, müşterek mazimizi, kültürümüzü ifade eden Türkçemiz, milletimizin birlik ve beraberliğinin teminatıdır. Medeniyetimizinmüstesna değerlerini nesilden nesile aktaran dilimiz, çok farklı kültürler ve medeniyetlerle etkileşime girerek canlılığını korumayı bilmiştir." 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletlerin kaderinin, dillerinin kaderi ve dillerinin sınırıyla örtüştüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti: "Köklü ve geniş bir birikime sahip olan Türkçemiz, farklı dillerle etkileşimine rağmen özünü asla kaybetmemiştir. Bize özgü düşünmeyi sürdürmemiz, ilmi çalışmalar yapmamız,seçkin kültür, sanat ve edebiyat eserleri üretmemiz, dilimizin korunması için de son derece önemlidir. Eğitim hayatımızda da Türkçe hassasiyetini, çocuklarımıza,gençlerimize en etkili biçimde verebilmemiz gerekir. Türkçemizi yaşatmak ve tüm varlıklarıyla gelecek nesillere aktarmak, dilimize sahip çıkmak hepimizinsorumluluğudur. Tüm vatandaşlarımızı bu hususta hassasiyet ve çaba göstermeyeçağırıyorum. Türk Dil Bayramı'nın, çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere, tüm milletimiz için bu doğrultuda hayırlı bir uyanışa vesile olmasını diliyorum."

Başbakan Binali Yıldırım da, Türkçenin milli kültür ve değerleri gelecek nesillere aktarabilecek en kıymetli miras olduğuna dikkati çekti. Yıldırım, "Gelecek nesillere çok daha güzel, çok daha gelişmiş, derinlikli bir dil bırakabilmemiz için Türk Dil Kurumu'na, aydınlarımıza, sanatçılarımıza, siyasetçilerimize, medyamıza ve öğretmenlerimize büyük sorumluluklar düşüyor. Bu düşüncelerle Türk Dil Bayramı'nı kutluyorum" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.