1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Erdoğandan önemli açıklamalar

Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Atlantik Konseyi zirvesinde konuştu. Erdoğan terör tehdidi için, "Ya bir yol bulacağız ya da bir yol açacağız. Başka çare yok." dedi.

A+A-

İŞTE Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar:

"Şu gerçeklerin artık idrak edilmesi gerektiğine özellikle inanıyorum. Ya mevcut mekanizmalara format atacak ya da karamsarlık virüsünün bünyemizi daha çok sarmasını seyredeceğiz. Ya yeni aktörlerin talep ve önerilerine daha çok kulak kesilecek ya da çözümsüzlük üreten sisteme suni teneffüs yapmaya devam edeceğiz. Ya tabandan gelen değişim rüzgarını yönetecek ya da bu rüzgarın kasırgaya dönüşüp bizleri yok etmesini bekleyeceğiz. Önümüzdeki seçenekler bu kadar açık ve nettir. Hiç şüphesiz karşımızdaki bu olumsuz tabloyu olumluya dönüştürmek, krizi fırsata çevirmek bizlerin elindedir."

MAKEDONYA'DAKİ OLAYLAR

"Dün Makedonya'da yaşananları hep birlikte takip ettik, gördük. Ülkede meclis başkanlığı seçiminin ardından yaşanan hadiseler endişe vericidir. Şiddet, hiçbir soruna çare olamaz. Olaylarda zarar gören herkese ülkem adına 'geçmiş olsun' diyorum. En başından beri hadiselerden uzak duran Makedonya'daki Türk toplumundan itidalli tavırlarını korumalarını özellikle bekliyoruz. Dost ve kardeş Makedonya'nın bir an önce huzura ve istikrara kavuşmasını da arzu ediyoruz."

Ne kadar uzakta olursa olsun başka bölgelerdeki sorunlardan muaf değiliz.

"SEÇİMİN BİR GALİBİ BİR DE MAĞLUBU VARDI"

Demokrasiye inanıyorsak istenilen neticeyi alsak da almasak da sandıklardan çıkan sonuca inamalıyız Seçimin bir galibi bir kaybedeni olacaktır. Mağlup olan da saygıyla karşılmalıdır.

Güçlünün çıkarlarını ön plana koyan bir yapı güvenlik ve istikrarı tesis edemez

Esed rejimini kendi halkını pervasızca katledip devlet terörü estirmektedir. Uluslarararsı toplum Suriye konusunda dirayetli davransaydı. Rejim bu zulmü gerçekleştiremezdi. Bununla ilgili adımı kararlı bir şekilde atmış olsaydık. 1 mlyonu aşkın Suriyeli ölmezdi. 3 milyon suriyeli benim ülkeme göç etmezdi.

Yabancı terörsit savaşçılar konusunda gereken işbirliği sağlansaydı Brüksel saldırısı olmazdı.

Ya bir yol bulacağız ya da bir yol açacağız. Başka çare yok.

Sorunların büyüklüğü karşısında asla ümitsizliği kapılamayacağız. Tarih ibret alınmazsa tekerrür eder

AB'DEN 725 MİLYON AVRO GELDİ!

"6 yıldır tamamen kendi imkanlarımızla 3 milyon sığınmacıyı ülkemizde barındırıyoruz ve şu ana kadar STK'larla beraber yapmış olduğumuz oradaki harcama 25 milyar doları bulmuştur. Peki bize gelen nedir? Avrupa Birliği'nden bugüne kadar söz verdikleri halde 2016'nın temmuzunda 3 milyar avro vereceklerdi, peki şu ana kadar ne geldi? 725 milyon avro geldi, hatta ikinci bir 3 milyar avro daha gelecekti, hiçbir ses yok. Peki BM Mülteciler Komiserliğinden bir şey gelmedi mi? Oradan da 550 milyon dolar geldi. Bize gelen bu ama yaptığımız harcama 25 milyar dolar."

"KUZEY SURİYE'DE DEVLET KURULMASINA MÜSADE ETMEYİZ"

"Sırf DEAŞ ile mücadele ediyor diye PKK, YPG gibi terör yapılarının etnik temizlik faaliyetlerine, bölgede işlediği cinayetlere tepkisiz kalmak, yeni insanlık suçlarına davetiye çıkarmaktır. PYD'yi biz tanırız, YPG'yi biz tanırız. Bizdeki PKK terör örgütünün bunlar düşük çocuklarıdır. Onların yetiştirmesidir. Bunları gayet iyi biliriz ve bu bölgede kim kimdir bunu bilen birisi biziz. Bu, bize sorulmalı. Dostlarımız bunu bizden öğrenmeli. Yoksa yanlış bilgiler üzerine geleceğe yönelik yanlış adımlar atılıyor ve bölge bir çöküşün içerisinde. Medeniyetler çöküyor, insanlar ölüme mahkum ediliyor."

"Türkiye'nin uluslararası hukuktan doğan haklarını kullanması kadar doğal bir şey yoktur. Biz bir hukuk devletiyiz, haklarımız neyse bunu kullanıyoruz ve kullanmaya devam edeceğiz. Tehditler sürdüğü müddetçe gereken her türlü tedbiri alacağız. Güney sınırımız boyunca bir terör koridorunun oluşmasına asla izin vermeyeceğiz. Hele hele Kuzey Suriye'de bir devlet kurma teşebbüsü içerisine giren malum bazı cahiller var, 'Cahil cesur olur.' diyorlar ya o da o havalarda, kendine göre bakanlar kurulu oluşturuyor vesaire... Biz bunları karşılıksız bırakmayız ve Kuzey Suriye'de böyle bir devlet kuruluşuna da asla müsaade etmeyiz. Çünkü Suriye'nin bölünmesine karşıyız, Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmasından yanayız. Terörle mücadeleyi sınırlarımız içinde ve dışında sürdürmekte kararlıyız. Bu konuda tüm dost ve müttefiklerimizden dayanışma bekliyoruz."

TÜRKİYE-ABD İLİŞKİLERİ

Trump'ın önceki yönetime göre terörlemüadelede  daha kararlı bir duruş sergilediğinin sinyallerini alıyoruz. ABD'nin Suriye'de YPG'ye destek vermesi ittifak ruhunu zedeliyor.

249 insanımızı şehit eden cani örgütün bırakın ABD'de dünyanın hiç bir yerinde hayat alanı bulmaması gerekir.

Geçmişte iki ülkenin ortak hareket ettiği durumlarda nasıl stratejik çarpan etkisi oluşturduğunu, ne gibi başarılar elde ettiğini hep birlikte gördük. Bilhassa içinden geçtiğimiz bu kritik dönemde müttefiklik ilişkimiz çok daha büyük önem kazanmıştır. Trump yönetimi ile üst düzey temaslarımız Ocak 2017'den beri yoğunlaşıyor. Sayın Trump ile Türk-Amerikan ilişkilerinde taze bir sayfa açacağımıza inanıyorum."

"21. yüzyılda enerji, yıkıcı rekabetin değil, iş birliğinin anahtarı olmalıdır. Bu anlayışla uluslararası iş birliğini artırmak için birçok küresel etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz."

MİLLİYET

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.