1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Erdoğandan önemli açıklamalar

Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Geç kaldığımız her gün bizim için büyük kayıptır!"

A+A-

cumhurbaskani-erdogan-gec-kaldigimiz-her-gun-bizim-icin-buyuk-kayiptir-10290401.jpeg

cumhurbaskani-erdogan-gec-kaldigimiz-her-gun-bizim-icin-buyuk-kayiptir-10290428.jpeg

İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Alınan kararların hayata geçirilmesi gerekir. Gerçeğe dönüşmeyen fikirler hoş bir söz olarak kalmaya mahkumdur. Bu tür toplantıların bir manası olmalı. Karara bağladığımız hususları hep birlikte fiile geçirmenin mücadelesini vermeliyiz. Ancak bu şekilde ümmetin dertlerine deva olacak çözümleri bulabiliriz.

MEDENİYETİMİZ TEK TEK YOK OLUYOR

Son yıllarda sancılı bir süreçten, bir fitne döneminden geçtiğimiz aşikardır. Şehirlerimiz maalesef bugün yıkımla acıyla kıvranıyor. Sadece sakinlerine değil mazlumlara eman yurdu olmuş beldelerimizden annelerin feryatları yükseliyor. Halep'in asırlık camilerinde ezan sesleri artık duyulmuyor. Bağdat'ın kütüphaneleri talan edildi. Yemen'in mekanları giderek bir enkaz yığınına dönüşüyor. Şehirlerimizle birlikte 1400 yıllık medeniyetimiz tek tek yok oluyor.

KİRLİ BİR SENARYO UYGULANIYOR

DEAŞ, El Kaide, Boko Haram, YPG, FETÖ gibi katil sürülerinin tüm bölgemizi kan gölüne çevirdiğini görüyoruz. Sahne önündeki figüranlar perde arkasındaki asıl senaristleri görmemize engel olmamalıdır. Hz. Mevlana insanı ateş değil kendi gafleti yakar diyor. Coğrafyamızdaki hadiselere basiret ve feraset ile yaklaşabilmeliyiz. İslam dünyasının birliğini, beraberliğini, zenginliklerini ve istikbalini yok etmeye yönelik kirli bir senaryo uygulanıyor. İslam toplumları içeriden çökertilmeye çalışılıyor.

Batı dünyası 3 asır önceki mazlumların kanları üzerinden kendilerine bir refah düzeni inşaa etmiştir. Batı bugünde mazlumların kaynakları üzerinden ömrünü uzatmanın gayreti içindedir. Elbette burada hedef yalnızca petrolümüz değil. Yağmalanan sadece yer altı ve yer üstü zenginliklerimiz değil. Asıl hedef İslam medeniyetinin hayat pınarlarını kurutmaktır. Çünkü Müslümanlar yaşadıkları onca saldırıya rağmen küresel anlamda iddialarını sürdürmeyi başarmıştır.

KATİL SÜRÜLERİNİN İSLAM DÜŞMANLIĞI YARATMASINA İZİN VEREMEYİZ

Batı tarihinden ne kadar hastalıklı unsur varsa hepsini de İslam dünyasına ihraç ederek geleceğini garanti altına almaya çalışıyor. İslam ülkelerinin Batı'ya verdiği silah siparişlerinin gerçek kazananları kimlerdir? Her gün günde 5 kez aynı kıbleye yönelen kardeşlerin birbirlerine düşman edilmeleri kimlerin işine geliyor. Bu sorulara verilecek hasbi cevapların meselelere daha farklı yaklaşacağımıza vesile olacağına inanıyorum. Müslümanlar kendilerine biçilen rolü sorgusuz sualsiz kabul edemez. Bu katil sürülerinin İslam düşmanlığı yaratmasına izin veremeyiz. Öte yandan elbette iddia sahibi olmak imkan sahibi olmayı da gerektirir. Müslümanlar aslında büyük imkanlara sahip. Asıl mesele bunu hakkıyla değerlendirmektir.

GEÇ KALDIĞIMIZ HER GÜN BİZİM İÇİN BÜYÜK KAYIP

Aramızdaki ticaretin arttırılmasına yönelik projelerin arttırılmasına önem vermeliyiz. Tercihli ticaret sistemine işlerlik kazandırmalıyız. Geç kaldığımız her gün bizim için büyük kayıptır. Biz çalışmalara en büyük desteği sağlamaya çalışıyoruz. Geleceğimizin teminatı olan genç nesillere özel önem vermemiz gerekiyor. Bunun yolu özgüven sahibi insan yetiştirmekten geçiyor. Teşkilatı bilim teknoloji ve inovasyon gündemi belgesini bu zirvede kabul ettik. Bilim sanayi ve teknoloji alanındaki yatırımlar ekonomik işbirliğimize katkı sağlayacaktır. Aldığımız kararların hayata geçirilmesi için öğrenci ve akademisyen hareketliliğini arttırmamız gerekiyor./Milliyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.