1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erdoğan'dan yardım istedi
Erdoğandan yardım istedi

Erdoğan'dan yardım istedi

Japonya Başbakanı Abe, Erdoğan'ı arayarak 2 vatandaşın kurtarılması sürecinde yardım istedi.

A+A-

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya Başbakanı Abe ile bu akşam bir telefon görüşmesi yaptı. IŞİD'in 2 Japon rehineyi ölümle tehdit ettiği görüntülerin yayınlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayan Japonya Başbakanı Şinzo Abe, 2 vatandaşın kurtarılması sürecinde destek istedi.

Görüşmede Japon Başbakan Abe, daha önce Türkiye'nin daha önce (özellikle 2 İtalyan kız için) IŞİD'in elinde bulunan rehinelerin kurtarılmasında başarılı operasyonlar gerçekleştirdiğini ortaya koydu ve 2 Japon vatandaşın kurtarılması sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi.

İki liderin bu konuda istihbarat ve bilgi paylaşımına önem verdiklerini vurguladıkları görüşme sırasında, bölgedeki kaos ortamından Türk vatandaşlarının da zarar görmüş olduklarına değinildiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Japonya'nın dostu olarak konuya hassasiyetle yaklaştığına, her türlü bilgi paylamışına hazır olduğuna dikkati çekti. Görüşmede, Türkiye'nin dönem başkanı olduğu G-20'nin yanı sıra Sinop Nükleer Enerji Santrali'ne de değinildiği kaydedildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.