1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Erdoğan'ın sözleri Küba için tarihi olay"
Erdoğanın sözleri Küba için tarihi olay

"Erdoğan'ın sözleri Küba için tarihi olay"

Konya'da dini eğitim gören ve İslam'ı seçerek umreye giden Havanalı Tamayo, "Küba'da camiye gerçekten ihtiyaç var. Cumhurbaşkanı'nın o sözleri ülkem için tarihi bir andı" dedi

A+A-

Küba Havanalı piyano tamircisi Alexis Sanchez Tamayo (33), 8 yıl önce İslam'ı seçerek Akil adını aldı. Diyanet Vakfı yardımıyla 6 arkadaşıyla birlikte Konya'da dini eğitim gören ve umreye giden Akil, Konya'da yaşıyor. Erdoğan'ın, Küba'ya cami yapılması konusunda verdiği destekten dolayı çok duygulandığını ve heyecanlandığını anlattı. 

UMREYE GİDEN İLK KÜBALILAR 
Anne ve babası görme engelli olan Tamayo, 8 yıl önce Müslüman olup Akil adını aldı. İki yıl önce Türkiye'nin Haitili Müslümanlar'a yardım ettiğini öğrenen Akil, Diyanet Vakfı'na mail göndererek, İslamiyet'i daha iyi tanımaları için yardım istedi. Diyanet Vakfı hemen harekete geçerek Akil ve 6 arkadaşının Konya'da Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nde eğitim almalarını sağladı. Müftü ve vaizlerin eğitim gördüğü merkezde 7 Kübalı arkadaş, Kuran, fıkıh, tefsir, Türkçe ve Arapça dersleri gördü. İngilizce olarak yapılan dersler 1 yılı aşkın süre devam etti. Eğitimin ardından Diyanet Vakfı, Akil ve arkadaşlarını umreye gönderdi. Onlar, Küba'dan Mekke ve Medine'ye giderek umre yapan ilk kişiler arasına girdi. Konya'da iyi ilişkiler kuran Akil, ithalat-ihracat yapan bir firmadan iş teklifi alınca, geçen temmuz ayında Konya'ya yerleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Küba'ya cami yapılması yönündeki açıklamalarını Konya'dan izleyen Akil, "Erdoğan'ı dinlerken hem heyecanlandım hem de duygulandım. Erdoğan gibi bir liderin desteğini duymak benim ve Kübalı Müslümanlar için tarihi bir andı. Küba'da bir cami yapılması, oradaki Müslümanlar'ı çok mutlu edecek. Çünkü Küba'da bir camiye gerçekten ihtiyaç var" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.