1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ereğli'de Gezi Parkı Eylemcilerine Polis Engeli
Ereğlide Gezi Parkı Eylemcilerine Polis Engeli

Ereğli'de Gezi Parkı Eylemcilerine Polis Engeli

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaklaşık 21 gündür Gezi Parkı eylemine destek veren eylemciler, bu akşam polis engeline takıldı.

A+A-

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaklaşık 21 gündür Gezi Parkı eylemine destek veren eylemciler, bu akşam polis engeline takıldı. Toplantı ve gösteri kanununa göre şehir merkezinde yürüyüş yasağını uygulayan emniyet müdürlüğü ekipleri, eylemcileri uyararak dağılmalarını sağladı.

İstanbul Taksim'de başlayan Gezi Parkı eylemlerine Ereğli'den de destek veren grup, bu akşam toplanamadı. Saat 21.00 de toplanmak üzere şehir merkezine gelen eylemciler, toplanma alanında polis kordonunu görünce şaşkınlık yaşadı. Eyleme katılmak üzere gelen vatandaşlar, polis memurları ile konuştuktan sonra alandan ayrıldı.

Diğer yandan şehir merkezinde bankta oturan gruba konuşan Ereğli İlçe emniyet müdürü Niyazi Koçak, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Kanunu'na göre akşam karanlığından sonra eylem yapılamayacağını, eylem güzergahı olarak belirlenen alanda eylemlerini yapabileceklerini söyledi. Bu sözlere karşılık dağılmak istemeyen kabalığa 1 ila 3 yıl ceza alabileceklerinin hatırlatılması üzerine eylemciler tepkili şekilde alandan ayrıldı. Yaklaşık 50 polis, eylemcilerin dağılmasının ardından dağıldı. CİHAN

Ereğli'de Gezi Parkı eylemcilerine polis engeli

Ereğli'de Gezi Parkı eylemcilerine polis engeli

Ereğli'de Gezi Parkı eylemcilerine polis engeli

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.