1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Eroğlu: Bakalım Downer Bize Yarın Ne Haberler Getirecek
Eroğlu: Bakalım Downer Bize Yarın Ne Haberler Getirecek

Eroğlu: Bakalım Downer Bize Yarın Ne Haberler Getirecek

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, yarın Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alxander Downer ile görüşecek.

A+A-

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, yarın Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alxander Downer ile görüşecek. Eroğlu, Downer ile görüşmesi öncesinde, “Bakalım Downer, bize ne haberler getirecek. Şu anda söylemek mümkün değil.” dedi.

Derviş Eroğlu, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın 1. ölüm yıldönümü münasebetiyle düzenlenen anma törenlerine katılmak amacıyla KKTC’ ye gelen Türkiye-Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İşbirliği Cemiyeti heyetini kabul etti.

Eroğlu, heyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın ölüm yıldönümünde adada görmekten memnuniyet duyduklarını kaydetti.

Kıbrıslı Türkler’in birçok haksızlığa uğradığını belirten Eroğlu, bunun giderilmesi için verdikleri uğraşlara rağmen Kıbrıslı Türkler’in haklılığını dünyanın anlamak istemediğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Eroğlu, KKTC’nin ve Kıbrıslı Türkler’in dünyada hak ettiği saygın yeri alması için Türkiye’nin de gayret ve uğraşıyla tanıtım çalışmalarına devam ettiklerini de vurguladı.

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alxander Downer’in yarın kendileriyle görüşeceğini belirten Eroğlu, “Bakalım bize ne haberler getirecek. Şu anda söylemek mümkün değil.” diye konuştu.

Her şey planla programla yürütülmeye çalışılırken önemli olanın; gerçekleri görmeleri, kabul etmeleri ve Kıbrıslı Türkler’in de bu topraklarda Rumlar kadar yaşama hakkı olduğunu kabul etmeleri olduğunu söyleyen Eroğlu, bugün var olan gerçekler ışığında bir anlaşmaya varılması gerektiğini belirtti.

Güney’de bir devlet ve bir halk varken Kuzey’de de bir devlet ve halk olduğunu söyleyen Eroğlu, bu gerçeklerin kabul edilmesi ve iki halkın yan yana barış içerisinde yaşamını sürdürebilmesi için uğraş verilmesi gerektiğini kaydetti. Eroğlu, Kıbrıslı Rumlar kadar Kıbrıslı Türklerin de menfaatlerinin düşünülmesi halinde bir anlaşmaya varılırsa anlaşmanın yaşayabilir olacağını aktardı. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.