1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erzin Cumhuriyet Başsavcısı'ndan Şiirli Veda
Erzin Cumhuriyet Başsavcısından Şiirli Veda

Erzin Cumhuriyet Başsavcısı'ndan Şiirli Veda

Hatay'ın Erzin ilçesinde üç yıldır görev yapan Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Fatih Taze, şair Necip Fazıl Kısakürek'e ait 'Utansın' şiirini okuyarak ilçeye veda etti.

A+A-

Hatay'ın Erzin ilçesinde üç yıldır görev yapan Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Fatih Taze, şair Necip Fazıl Kısakürek'e ait 'Utansın' şiirini okuyarak ilçeye veda etti. Düzenlediği basın toplantısında "Aykırı olmak ve doğru bildiğini yapmak benim karakterimdir, tayini çıkan diğer bürokrat gibi 'kimseye kırgın değilim' diyemem." ifadelerini kullanan Savcı Taze, görev yapacağı her yerde aynı duruşunu koruyacağını söyledi.

Erzin’de üç yıldır Cumhuriyet Başsavcılığı görevinde bulunan Savcı Ömer Fatih Taze, Hâkim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararıyla Kars merkez adliyesine atandı. Adliye çalışanları ile vedalaşan Taze, basın toplantısı düzenledi. "Görev yaptığım yerlerde hiçbir zaman rutin olmadım. Aykırı olmak ve doğru bildiğini yapmak benim karakterimdir. Görevimin gereğini en mükemmel bir şekilde yerine getirmek için gücümü sonuna kadar kullandım. Bunu yaparken de önüme çıkan her türlü engeli aşmaya çalıştım. İlçede bir yıl daha görev yapmak istiyordum, ama kısmet olmadı. Buradan şuna da dikkat çekmek istiyorum. İlçe halkı ne zaman çalışan bürokratla görevini yapmayan kişileri ayrıt ederse, Erzin’in daha da gelişeceğine inanıyorum. Aksi takdirde insanlar sadece kendilerini kandırmış olur.’’ dedi.
Toplantı sonunda şair Necip Fazıl Kısakürek'in, 'Utansın' şiirinden "Tohum saç, bitmezse toprak utansın. Hedefe varmayan mızrak utansın. Hey gidi küheylan, koşmana bak sen. Çatlarsan, seni doğuran kısrak utansın. Ustada kalırsa bu öksüz yapı, onu sürdürmeyen çırak utansın." dizelerini okudu. Savcı Ömer Fatih Taze, adliye çalışanları ile hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra adlieyeden ayrıldı.
CİHAN

Erzin Cumhuriyet Başsavcısı'ndan şiirli veda

Erzin Cumhuriyet Başsavcısı'ndan şiirli veda

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.