1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erzincan Kızılay Kan Merkezi, Türkiye’de İlk Üçe Girdi
Erzincan Kızılay Kan Merkezi, Türkiye’de İlk Üçe Girdi

Erzincan Kızılay Kan Merkezi, Türkiye’de İlk Üçe Girdi

Türk Kızılayı Erzincan Kan Merkezi, 2012'de en fazla kan bağışı toplayan iller sıralamasında üçüncü sırada yer aldı.

A+A-

Türk Kızılayı Erzincan Kan Merkezi, 2012'de en fazla kan bağışı toplayan iller sıralamasında üçüncü sırada yer aldı. Kızılay Şube Başkanı Halim Ferit Bayata, kampanyayı 2013'te de devam ettireceklerini söyledi.

Kızılay Kan Merkezi’nin 2012'de çalışmalarını basın mensuplarına anlatan Kızılay Şube Başkanı Halim Ferit Bayata, 2012'de Türk Kızılay’ı Erzincan kan merkezi yaklaşık 59 kan merkezi içerisinde ilk 3 sıraya girmeyi başardığını belirtti. Bayata, “Bu başarı bizlere büyük bir gurur kaynağı olmuştur. ‘Bir damla kan ver can ver’ adı altında yıl içerisinde bir kampanya yürüttük. Bu kampanyamızı 2013'te de devam ettireceğiz. 2 doktor, 11 personelimiz ile faaliyetlerimizi yürütmekteyiz. Gerçekten Türkiye’de genel merkez huzurlarında da Erzincan kan merkezinin konumu ayrı bir yerdedir. Erzincan’da Türk Kızılay’ı Şubesi olarak da aktif faaliyetlerimiz ve projelerimiz devam etmektedir. Ben bu kapsamda Kızılay Kan Merkezi personeli ile Erzincanlı vatandaşlarımızın hassasiyetlerine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

"BAĞIŞÇILAR HEDEFLERİMİZE ULAŞTIRDI"

Kan Merkezinin çalışmalarını değerlendiren Kızılay Kan Merkezi Müdürü Abdullah Üzer ise Türkiye’deki en başarılı kan merkezleri arasında yer almasının kendileri için büyük bir gurur olduğunu ifade etti.

        Türk Kızılay’ı için 2012'nin başarılı bir yıl olarak geçtiğini kaydeden Üzer, şöyle devam etti: "2012 yılında kan merkezimiz için belirlenen kan bağış sayısı 12 bin 500 üniteydi. Kızılay Kan Merkezi olarak, bizim için hedeflenen bu bağışı yüzde yüzün üzerinde gerçekleştirerek, 12 bin 643 ünite bağış gerçekleştirildi. Kan merkezimiz 2006 yılı itibariyle faaliyetlerine başladı. 2006'da yaklaşık 1 yıl boyunca 3 bin ünite kan bağışı toplayan Kan Merkezimiz, 6 yıl içerisinde mevcut potansiyelin 4 katını aşarak bugünkü haline gelmiştir. Bu da bizi Türkiye’de ki en başarılı kan merkezleri arasına sokmuştur. Bu sonuç şehrimizin ne kadar duyarlı olduğunun göstergesidir."

        Nüfusu yaklaşık 100 bini bulan Erzincan'da 13 bin üniteye yakın bir bağış topladıklarını hatırlatan Üzer, "Bu da nüfusun yüzde 10’un üzerinde tekabül etmektedir. Kızılay Kan Merkezi olarak çok gururluyuz. Bağışlarıyla hastalarımıza can veren gönüllü kan bağışçılarımıza çok teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu.
CİHAN

Erzincan Kızılay Kan Merkezi, Türkiye’de ilk üçe girdi

Erzincan Kızılay Kan Merkezi, Türkiye’de ilk üçe girdi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.