1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Erzincan'ı Türkçe Olimpiyatları Heyecanı Sardı
Erzincanı Türkçe Olimpiyatları Heyecanı Sardı

Erzincan'ı Türkçe Olimpiyatları Heyecanı Sardı

11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali Türkçe Olimpiyatları kapsamında ülkemizde misafir olan Türkçe sevdalısı gençler, 11 Haziran’da Erzincan’da olacak.

A+A-

11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali Türkçe Olimpiyatları kapsamında ülkemizde misafir olan Türkçe sevdalısı gençler, 11 Haziran’da Erzincan’da olacak.
Düzenlenecek etkinlikle ilgili olarak bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Girişimci İşadamları ve Sanayicileri Derneği (EGİSAD) Başkanı Güner Ersoy, iş adamları, davetliler ve basın mensupları katıldı.

Düzenlenen toplantıda açılış konuşmasını yapan 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali Türkçe Olimpiyatları Erzincan İl Komite Üyesi Uğur Gürsoy, katılımcılar teşekkür ederek; “Düzenlenen organizasyon çok büyük bir ilgi ile karşılandı. Şuan da dağıtılan biletlerin büyük bir çoğunluğu bittiğinden dolayı basın ve ilimizin önde gelenleri ile değerlendirmemiz gereken hadiseleri geciktirmeden gün gün paylaşıyoruz.” dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan EGİSAD Başkanı Güner Ersoy; “24-25-26 Mayıs’ta İzmir Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen kültür şöleni ile başlayan 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali Türkçe Olimpiyatları kapsamında 55 ilde gösteriler düzenlenecek. Bunun bir ayağı da Erzincan da 11 Haziran günü yapılacak. 20 ülkeden 90 öğrenci bu programa katılacak. Bu arkadaşlarımız 11 Haziran günü karşılanacak. Akşam saat 08:00 da Şehir stadyumunda yapılacak gösterilere tüm halkımız davetli. O gün Şehir stadyumu kalabalık olacağından halkımızdan ricamız araçlarını uygun yerlere park ederek yürüyerek stada gelmeleri. Burada trafik sıkıntısı yaşamamak için bunda fayda görüyorum.” diye konuştu.

Toplantıda bir konuşma yapan Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır ise yaklaşık 3 ayı aşkın bir süredir sürdürülen bir emeğin neticesi olarak Erzincan'da ilk kez düzenlenecek festivalin heyecanını yaşadıklarını söyledi.
Çakır, "Biz belki 3 aydır buna hazırlanıyoruz ama olimpiyatların ulaşmış olduğu noktaya gelinmesi on yılların belki yüz yılların birikiminin bir neticesi. Bu programın Erzincan da ilk kez yapılıyor alması Erzincan’ın hemşehrilerimizin, Erzincan da yaşayan tüm vatandaşlarımızın bu programa göstermeleri gereken ilgi açısından çok özel ve önemli. Erzincan’ın bugüne kadar gerçekleştirmiş olduğu en büyük en kapsamlı, en görkemli organizasyonuna ev sahipliği yapacağız. 11 Haziran'da gerçekleştirilecek bu şölen ile daha daha büyük organizasyonlara da talip olabileceğiz.” şeklinde konuştu.

Son olarak bir konuşma yapan Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir şunları söyledi: “Türkçe Olimpiyatları Türkiye’nin en önemli markalarından birisi haline geldi. Güzel dilimiz Türkçe’nin dünyada barış ve kardeşliği, dünyanın her köşesinde ismini dahi bilmediğimiz ülkelerde birleştirdiği bir araya getirdiği en önemli uluslar arası bir organizasyonlardan birisi. 11 yıldır bu organizasyon yapılıyor. 11 yıl sonra bu 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali Türkçe Olimpiyatlarını Erzincan da ağırlamaktan biz büyük onur duyuyoruz. Bu Erzincan’ın bu zamana kadar yapacağı en büyük organizasyonlardan birisi olacak. Bu organizasyon Erzincan’ın ilerde yapacağı daha büyük organizasyonlara bir referans kaynağı olacaktır. Bu hazırlıklar yaklaşık 3 aydır sürüyor. Tertip komitesi canla başla çalışıyor. Bugün bunun bir değerlendirmesini yaptık. Bu toplantılarda amacımız orada bir aksaklık olmaması Erzincan’a yakışır bir organizasyon olsun. Bununla ilgili tüm tedbirlerimizi aldık. Erzincan’a 20 ülkeden misafirlerimiz gelecek. Biz onları en güzel şekilde ağırlayacağız. Erzincan misafirperverliğini göstermek için elimizden geleni yapacağız. Vatandaşlarımızı 11 Haziran günü saat 20:00 da yapılacak bu büyük etkinliğe davet ediyoruz. 18 bin bilet dağıtıldı. Bunun üzerinde bir katılım bekliyoruz. Oradaki görevli arkadaşlarımızın ikazlarına uyulursa çok daha güzel bir organizasyon geçirilir.”

24-26 Mayıs’ta İzmir Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen kültür şöleni ile başlayan ve 140 ülkeden 2 bin öğrencinin katıldığı olimpiyatların Erzincan ayağında 11 Haziran Salı günü saat 20.00’de 13 Şubat Şehir Stadyumu’nda gösteriler sergilenecek. Türkçe Olimpiyatları Erzincan İl Etkinliğinde programa 20 ülkeden 90 öğrencinin katılacak. Erzincan’daki programa, Azerbaycan, Almanya, Demokratik Kongo, Somali, Romanya, Irak, Afganistan, Kazakistan, Senegal, Mısır, Tunus, Güney Afrika, Endonezya gibi ülkelerden çocukların gelecek. 11 Haziran’da Saat 11:15 de Akyazı Kavşağı’nda öğrencileri karşılamak üzere halkla beraber konvoy oluşturulacak ve daha sonra da Cumhuriyet Meydanı’nda karşılama töreni düzenlenecek.
CİHAN

Erzincan'ı Türkçe Olimpiyatları heyecanı sardı

Erzincan'ı Türkçe Olimpiyatları heyecanı sardı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.